Bakan Tekin'den öğretmenlere mesaj

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz 1 milyon 100 bin kişilik bir orduyuz. Bu kadar büyük bir aile aynı hedefe odaklanırsak başarmama ihtimalimiz yok. Ve hep beraber başaracağız inşallah’’ dedi.

Bakan Tekin'den öğretmenlere mesaj
Bakan Tekin'den öğretmenlere mesaj
GİRİŞ 15.03.2024 22:08 GÜNCELLEME 15.03.2024 22:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ardahan’da Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Bakan Tekin'e ziyareti sırasında Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Milletvekili Kaan Koç ve kurum müdürleri eşlik etti. Bakan Tekin, ziyaret ettiği okulda öğretmenlerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Tekin daha sonra Kongre Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu, ardından Ardahan Üniversitesi Konukevi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Bakan Tekin yaptığı konuşmada öğretmen arkadaşlarla sürekli istişare yaptıklarını ve bunu önemsediklerini söyledi. Bakan Tekin, "Ben bakanlık görevine başladıktan itibaren fırsat bulduğum her dakikayı, her anı öğretmen arkadaşlarla beraber geçiriyoruz. Bizim bu yaptığımız şeyi istişare diye tanımladığımız zaman millet dudak büküyor. Ama ben kamu yönetimi profesörüyüm ve bunu şöyle izah etsem; Modern kamu yönetimiyle ilgilenen kişilerin yönetimde etkinliği artırmak için, kaliteyi artırmak için kullandığı en önemli araçlardan bir tanesi yönetişim desem söylenilene bilimsel bir cümle olarak bakacak. Halbuki daha kısa ifade ediyorum ve diyorum ki istişare yapıyoruz. Dolayısıyla biz birlikte çalıştığımız ve mesai yaptığımız arkadaşlarla sohbet etmeyi, karşılıklı istişareyi önemsiyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın en iyi ve en başarılı modelini dahi alsa, öğretmen arkadaşlar bunu kabullenmezse bu yaptığımız modelin hiçbir karşılığı olmaz. Modelimizin, yaptığımız şeyin eksikleri, hataları, kusurları olsa dahi arkadaşlarımız kusurları kapatan ve kusurları kapatması gereken formda kendilerini görürlerse, hep beraber yaptığımız bir iş, aksaklıkları görmeden beraberce bu yükü yükleneceğiz psikolojisi ile hareket ederse Modelimizin eksikleri, aksaklıkları da olsa daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz 1 milyon 100 bin kişilik bir orduyuz. Ve bu orduyla başarısız olma ihtimalimiz var mı acaba. Kişisel düşüncelerimiz, aidiyetlerimiz farklı olabilir ama ortak noktalarda buluşmalıyız. Bu ülkeyi; bizi bir arada tutan, bizi millet yapan değerlerimiz etrafında buluşmalıyız. Burada buluştuğumuzda da altından kalkamayacağımız hiçbir problem olamaz" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Tokatlı 1 ay önce Şikayet Et
    Öğretmen arkadaşlar hep aleyhimize mi istekte bulunuyor anlamadım. Okullar 200 gün acık alacak ara tatil kalkacak diye istekte bulunanların amacı ney anlamadım. Özel dersten daha fazla kazanmak mi
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Ders saatleri 30 dakikaya çekilmelidir okullarda anarşi yaşatılıyor
    Cevapla
  • doğrulartektir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunu diyip geldiği günden beri öğretmenlere zararından başka bir icraat olmaması daha öncesinde öğretmenleri şikayet hattı kurmasına ne demeli.
    Cevapla
  • Oflu.. 1 ay önce Şikayet Et
    Atama bekleyen öğretmenlere dair en küçük bir açıklamanız yok, şubat ayından beri bekliyoruz, bunca cabamız boşa mı gidecek. Neyi bekliyorsunuz....
    Cevapla
  • Öğretmen 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu yıl öğreymen ataması yapacak mısınız mülakatsız malum diğer sınav zamanı geliyor puanlarımız yanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi