Siirt Üniversitesi'ne yeni bölüm açıldı

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan Türkçe Öğretmenliği bölümüne gelecek yıl öğrenci alınacak.

Siirt Üniversitesi'ne yeni bölüm açıldı
Siirt Üniversitesi'ne yeni bölüm açıldı
GİRİŞ 18.05.2010 14:04 GÜNCELLEME 18.05.2010 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, YÖK'ün, Türkçe Öğretmenliği bölümü ile ilgili yaptıkları başvuruyu olumlu sonuçlandırdığı bildirildi.

Açıklamada, ''Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü, gelecek yıl öğrenci kabul etmeye başlayacak. İlk yıl 40 öğrencinin alınması öngörülürken zamanla sayının artırılması düşünülmektedir. Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, birinci ve ikinci sınıfı bulunan bölümlere yeni öğrenciler alınarak büyütülecek. Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin de en kısa sürede açılması için çalışmalar devam etmektedir'' denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yasemin 13 yıl önce Şikayet Et
    SONRASI NE OLACAK?. o kadar eğitim ve fen edebiyat mezunu boşta,özel sektör az,bu da yetmiyormuş gibi Siirte üniversite açılıyor,o da yetmiyor öğretmenlik alıyorlar,sonrasını sayın BAŞBAKAN ve EĞİTİM BAKANIMIZ DÜŞÜNÜYOR MU ACABA!
    Cevapla
  • fatih fazıl 13 yıl önce Şikayet Et
    20 bin bekleyene mi ulaşmak istiyorsunuz... sanki doğru düzgün alım yhapıyormuş gibi gidip yeni bölüm açılıyor. geçen sene uludağ üniversitesi türkçe öğretmenliğinden mezun oldum. neye yaradı? şimdi ücretli öğretmenlik yapıyorum.. eğitim bilimlerinde bir ifade vardır okulların gizli işlevleriyle ilgili. "işsizliği azaltır". bunların yaptığı da bu.
    Cevapla
  • ERKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    tabi zaten açık var. her yıl türkçe öğretmenliğinden 300 kişi alınırken geriye kalan 15.000 fazla türkçe öğretmenliği mezunu boşta kalırken siz bu sayıyı biraz daha artırmak için yeni türkçe öğretmenliği bölümleri açın. yazık sizin zihniyetinize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar