Otomobil stokçuluğuyla ilgili soruşturma başlatıldı!

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlarla ilgili fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

GİRİŞ 17.12.2021 11:29 GÜNCELLEME 17.12.2021 12:35
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçları Soruşturma Bürosu araç fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyat artışının önlenebilmesine yönelik harekete geçti.

Başsavcılık bayilerden yeni araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri tespit edilen şüpheliler hakkında resen soruşturma başlattı.

ARAÇ SATIŞLARININ BELGELERİ TALEP EDİLECEK

Araç bayilerinden ÖTV indirimi yapılan döneme ait gerçekleşen araç satış proforma belgelerini talep eden başsavcılık, satılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım satım vekaletnamelerini isteyecek.

Başsavcılık, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden bahse konu araçların kimler tarafından alındığı bilgilerini temin edecek.

Bayiler tarafından şirketlere yapılan satışlarda düzenlenen faturaların temini ve ilgili şirket verilerinde bu alımdan dolayı ne kadar KDV indirimi sağlandığı araştırılacak.

ÖTV indirimi döneminde satılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci el pozisyonuna sokulup satışının yapılmasıyla devletin uğradığı zarar tespit edilecek. Bu konuyla ilgili Ticaret İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi müdürlükleri zararın tespitine yönelik çalışma yapacak.

Soruşturma "sahtecilik", "dolandırıcılık" ve "ihtikar ve fiyatları etkileme" suçlarından yürütülecek.

Otomotiv bayiine stokçuluk cezası! Bakanlık duyurduOtomotiv bayiine stokçuluk cezası! Bakanlık duyurdu

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 162
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    1 ayda Toyota corolla aynı model araca nerdeyse 100 bin TL zam yapmış kim denetleyecek bunları, kim hakkını koruyacak bu milletin..
    Cevapla
  • Devlet ve Cumhur 2 yıl önce Şikayet Et
    3 ay önce 2005 model 50 bine aldığım aracım şu anda 65-70 bin arası. isterimki aracımı 15 bine satayım. ama sıfır arabayıda 100-120'bine alayım...
    Cevapla
  • Behlül Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene araba aldım. Arabasını aldığım arkadaş hynda da araba fabrikasında çalışıyormuş. Pandemi döneminde üretim durdu mu diye sordum. Tam gaz üç vardiya üretim devam dedi. Peki üretilen arabalar nerede dedim. Tek kelime STOK ta dedi. Duyurulur
    Cevapla
  • Leyla hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim sana arabayi geçen yil ben satmiştim, onu espiri olsun diye söyledim sende gercekmi zannettim ,ah benim koca kafali dotum AH
    Cevapla
  • Emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani gecen yildan buyana fabrikalar arabalarini satmiyor onun yerine STOKLUYOR öylemi, ,, ya bu kadarda saçma bir yorum duymadim,,
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    kimler almis bakin o aldi gørunenler fakir ise nerde buldun nasil aldin diye yedek dava ac madem araba yok ise bunlar o arabalari terør pkk mi verdi baska yerde mi sorgulamak gerek
    Cevapla
  • Ulußey 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kontrol etmiyor. Bu iş bu noktaya kadar gelmeden müdahale edecekti. İnsanlar ev araba gıda herşeyde zarar etti. Devlet bugün gücünü göstermeyecekse ne zaman gösterecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var