ASELSAN imzası taşıyan ilk yerli rüzgâr türbini için tarih verildi

ASELSAN ve Elektrik Üretim AŞ tarafından geliştirilen ilk yerli rüzgar türbinleri yakında kullanıma hazır olacak. Rüzgar türbinleri 4 megawatt gücünde elektrik üreterek Türkiye'nin ekonomisine katkı sunacak.

ASELSAN imzası taşıyan ilk yerli rüzgâr türbini için tarih verildi
ASELSAN imzası taşıyan ilk yerli rüzgâr türbini için tarih verildi
GİRİŞ 24.06.2022 15:01 GÜNCELLEME 24.06.2022 15:01

Aselsan ve  Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), yerli imkanlarla rüzgâr türbini geliştirmek amacıyla işbirliğine gitti. İlk rüzgâr türbini 2024 yılında Alaçatı Rüzgâr Enerji Santrali'nin sahasına dikilmeye başlanacak.

Aselsan ve Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Türkiye’nin enerji ekipmanları alanındaki yerlileşme stratejisi kapsamında yerli rüzgâr türbinleri ile ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.

Aselsan ve EÜAŞ, rüzgâr türbinin tasarımı, yazılımı ve üretimi dahil her aşamasında yerli imkânlardan faydalanacak.

Aselsan tarafından daha önce rüzgâr ölçüm direği dikilen sahada toplanan verilerin analizi yapılıyor. Yerli rüzgâr türbininin jeneratör ve güç dönüştürücü kısımlarının tasarımı ise şimdiden tamamlandı.

4 MEGAVATT GÜCÜNDE ELEKTRİK ÜRETEBİLECEK

Planlar doğrultusunda dikilecek ilk rüzgâr türbinlerinin her biri 4 megawatt gücünde elektrik üretecek. Her şey yolunda giderse ilk aşamada iki adet rüzgâr türbini EÜAŞ’ın işlettiği Alaçatı RES sahasında 2024 yılında elektrik üretmeye başlayacak. Daha sonra ise yerli rüzgâr türbinlerinin seri üretime geçmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında