Büyük ses getirdi! Çin'de Türkiye şaşkınlığı

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerine ilgi artıyor. Çin’in önde gelen gazetelerinden People's Daily, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi.

GİRİŞ 10.01.2023 17:56 GÜNCELLEME 10.01.2023 17:57
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayii yurt dışında ses getiriyor.Bu kez Çin basını, Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı projesini kaleme aldı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden People's Daily, "Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı görücüye çıktı" başlığını attı.



Haberde, Türkiye'nin hızla gelişen hava gücünden övgüyle bahsedilerek, yeni nesil savaş uçağının emsallerinden çok daha önde olduğu yazıldı.

BENZERLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE!

Orta ve kısa menzilli havadan havaya füze taşıyabilen uçak, Güney Kore ve Hindistan’ın geliştirdiği benzer nitelikteki uçaklardan üstün bulundu.

Makalede Türkiye’nin insansız hava araçlarına da yer verildi.

"Türkiye beşinci nesil savaş uçağı ve SİHA kombinasyonuyla hem insanlı hem de insansız bir hava muharebe sistemi oluşturmayı istiyor."

KAYNAK: TRT HABER
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • yunus reis 1 yıl önce Şikayet Et
    batının küresel egemenlik tekelinin yıkıldığının,bir nişanesi.
    Cevapla
  • İzmir dobracı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin, aslında muhalefetin seçimi alıp ülkemizi yönetmesi umurunda değil muhalefet gelince ABD ye biat eden Suriye,mısır,azerbeycan ve ortadoğuta karışmayan kürdistana izin veren bir iktidar gelmiş olacak ve PKK vurulmayip güclenecek,pkk ya kadro verilecek kamuds ve hükümet içinde muhalefet geldiğinde bütün savunma sanayi iptal türkiye ABD ye muhtaç ve bağimli hale getirilecek
    Cevapla
  • M. İ. T 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım büyüksün Sükürler olsun
    Cevapla
  • greenpeace 1 yıl önce Şikayet Et
    F16'lardan sökülen motorlar yeni nesil savaş uçağımızda kullanılacak motor sorunu çözülene kadar.Şimdi test edilen uçağımız F16 motoru ile havalanacak.F16'ların büyük kısmı emekli edilecek yeni nesil uçaklarımız havalandıkça peyder pey.
    Cevapla
  • Mahir 1 yıl önce Şikayet Et
    şaşılacak bir durum yok çok kurnaz bir siyaset ile ukraynaya verdik dronu aldık motor teknolojisini. ne rus üzüldü ne ukrayna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi