Gelir İdaresi Başkanlığı'na HAVELSAN modeli!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın veri tabanı göçü ve yönetimi Türk savunma sanayinin öncülerinden HAVELSAN’ın sistemiyle yapılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'na HAVELSAN modeli!
Gelir İdaresi Başkanlığı'na HAVELSAN modeli!
GİRİŞ 07.06.2023 16:55 GÜNCELLEME 07.06.2023 16:55

Türk savunma sanayinin öncülerinden HAVELSAN ile Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) arasında imzalanan sözleşme kapsamında; ‘Elektronik Vergi Dairesi Otomasyon Sistemi’ne (E-VDB) ait veri tabanlarının göçü ve yönetimi, HAVELSAN mühendislerince geliştirilen ‘ODAK Veri Tabanı Yönetim Platformu’ ile yapılacak.

HAVELSAN ile GİB arasında imzalanan anlaşma kapsamında; ‘Yurtdışı bağımlılık yok performans çok odak’ ile kurumun veri tabanlarının lisans maliyeti olmayan PostgreSQL veri tabanlarına referans mimarilerle göçü ve ardından kullanıcı dostu yeni nesil ekranlarla yönetimi sağlanacak. Kurumun lisans maliyetleri yüksek yabancı menşeili veri tabanı yönetim sistemlerinden aldığı performansın üzerinde verim alması hedeflenmekte.

YENİ NESİL İŞ ANALİZİ

Proje kapsamında kurum için kritik öneme sahip bir diğer iş alanı olan veri analitiği ve iş zekası yetkinlikleri HAVELSAN Data Plato Yeni Nesil Entegre Analitik Platformu ile sağlanacak. Data Plato ile kurumun veri alımı, görselleştirme, senaryo motorları ve makine öğrenimi konularında yüksek performanslı ve çözüm odaklı bir sisteme kavuşması planlanıyor.

‘SIRADA MODÜL ANALİZİ VE MODERNİZASYON VAR"

‘Sırada modül analizi ve modernizasyon var’ projesi kapsamında ise son olarak Elektronik Vergi Dairesi Otomasyon Sistemine (E-VDB) ait modüllerin analizi ve HAVELSAN Eksen Açık Kaynak Yazılım Geliştirme Platformu üzerinden HAVELSAN mühendislerince modernizasyonu ve yeniden geliştirilmesi yapılacak.

KAYNAK: TOLGAOZBEK.COM
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit