Hindistanlı Tata'dan İngiltere kararı

Hindistan merkezli Tata Group'un, İngiltere'ye 4 milyar sterlinlik elektrikli araç batarya fabrikası yatırımı yapacağı açıklandı

Hindistanlı Tata'dan İngiltere kararı
Hindistanlı Tata'dan İngiltere kararı
GİRİŞ 19.07.2023 11:03 GÜNCELLEME 19.07.2023 12:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanlık Ofisi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tata Group'un elektrikli araç batarya fabrikası yatırımı, İngiltere'nin otomotiv sektöründeki en büyük yatırımlardan biri olacak.

Fabrika yatırımının 4 bin direkt istihdam yaratması beklenirken, fabrikanın 2030'a kadar ihtiyaç duyulan batarya üretiminin yarısını karşılayacağı hesaplanıyor.

Tata Group'un İngiltere'deki 4 milyar sterlinlik yatırımı, şirketin Hindistan dışındaki ilk büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Fabrikanın kapasitesinin, 40 gigavatsaatle Avrupa'daki en büyük elektrikli araç batarya fabrikalarından biri olması bekleniyor.

Üretimin 2026'da başlayacağı fabrikada, Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar markaları da dahil olmak JLR'nin elektrikli araç batarya modellerini tedarik edilecek.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Tata Group'un yatırımının ülke ekonomisini güçlendirmeye, istihdam yaratmaya ve sıfır emisyon araçlara geçişe katkı sağlayacağını belirterek, "Tata Group'un Hindistan dışındaki ilk dev fabrikasına ev sahipliği yapmak üzere İngiltere'nin seçilmesinden ve elektrikli araç üretimi için en çekici yerlerden biri olarak yerimizi sağlamlaştırmasından büyük gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Natarajan Chandrasekaran ise Tata Group'un Avrupa'daki en büyük batarya hücre üretimi yatırımlarından birini İngiltere'de kuracağını ve bunun stratejik bir yatırım olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Adam 9 ay önce Şikayet Et
    Başbakan Aslı Hindistanlı nedeni bu olabilirmi
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Niye Türklere kullandı mı
    Cevapla
  • Hüseyin s 9 ay önce Şikayet Et
    Zamanında ingiltere hindistana yapmadığını bırakmadı hintliler hâlâ akıllanmamışlar
    Cevapla
  • Şükrü 9 ay önce Şikayet Et
    İngiltere yi Hindistan a satmışlar
    Cevapla
  • garip 9 ay önce Şikayet Et
    Hindistan Britanya nın sömürgesi
    Cevapla
  • recep 9 ay önce Şikayet Et
    Desenize kral birleşik krallığı sih lere peşkeş çekmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
Hatayspor'dan Halil Umut Meler ve TFF'ye isyan!