Çinliler iPhone 15'i alkışlayıp Huawei tercih ediyor!

Apple'ın tanıttığı iPhone 15 serisine övgüler yağdıran Çinliler buna rağmen yapılan anketlerde yüzde 60 oranında Huawei cihazlarını tercih etti. Çin yakın bir zamanda devlet kurumlarında iPhone kullanımını yasaklamıştı.

Çinliler iPhone 15'i alkışlayıp Huawei tercih ediyor!
Çinliler iPhone 15'i alkışlayıp Huawei tercih ediyor!
GİRİŞ 13.09.2023 14:25 GÜNCELLEME 13.09.2023 14:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Apple'ın iPhone 15'i Çarşamba günü üçüncü büyük pazarı Çin'de karışık tepkiler aldı; birçok çevrimiçi kullanıcı daha hızlı çipini ve gelişmiş oyun yeteneklerini beğenirken, diğerleri Huawei'nin yeni akıllı telefonunu tercih etti.

Salı günü yeni iPhone serisini tanıtan ABD'li teknoloji devi için Çin önemini koruyor. Şirket, kısmen Huawei'in akıllı telefon işinin ABD ihracat kontrolleri tarafından yok edilmesi nedeniyle Çin'in premium akıllı telefon pazarında lider konumda bulunuyor, ancak iPhone 15'in lansmanı öncesinde de incelemeye alındı.

WEİBO'DA 380 MİLYON KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Yeni lansmanla ilgili konular sosyal medya platformu Weibo'da 380 milyon kez görüntülenirken, iPhone 15 ile ilgili gönderiler, yorumlar ve beğeniler de dahil olmak üzere 800.000'den fazla tartışma yapıldı.

Birçok kişi iPhone 15 Pro'nun yeni 3 nanometrelik çipini ve Apple'ın "Resident Evil 4 Remake" gibi konsol kalitesindeki oyunların cihazda oynanabileceğini söyleyerek Çin'in mobil oyuncu vatandaşlarına hitap etmesini alkışladı.

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, özellikle de devlet medyasının bu ayın başlarında Huawei Mate 60 Pro'nun piyasaya sürülmesini Çin'in ABD yaptırımlarına karşı bir zaferi olarak alkışlamasının ardından, yerli bir rakip yerine bir Amerikan markasını seçme konusunda şüphelere sahipti.

Fotoğraf: Reuters | Thomas Peter

İPHONE MU YOKSA HUAWEİ Mİ ANKETİ YAPILDI!

Çinli haber portalı Sina'nın sosyal medya platformunda katılımcılara Mate 60 mı yoksa iPhone 15 mi alacaklarını sorduğu bir ankette Huawei cihazı için 61.000 oy kullanılırken iPhone 15 için 24.000 oy kullanıldı.

Çin'in akıllı telefon pazarı da dünya genelinde olduğu gibi bir çöküşün ortasında ve analistler bu durumun ve ülkenin yavaşlayan ekonomisinin iPhone 15'in satışlarını da olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Counterpoint araştırma analisti Archie Zhang, "Lansmandan önce bazı talepler yerine getirildiği için bu, yaklaşan 15 serisi için iyi bir sinyal değil. Huawei'nin sürpriz lansmanından önce, Apple'ın Çin'deki satışlarının 3. ve 4. çeyrekte geçen yıla göre yatay ya da biraz daha zayıf olacağını tahmin ediyorduk." dedi.

Çin'de iPhone yasağı genişliyorÇin'de iPhone yasağı genişliyor

DEVLET KURUMLARINDA İPHONE KULLANMAK YASAKLANMIŞTI

Apple ve tedarikçilerinin hisseleri geçtiğimiz hafta, Çin devlet kurumlarının ve devlet firmalarının personelin telefon kullanmasını yasakladığı ve Huawei'nin gelişmiş bir çipe sahip yeni bir akıllı telefon piyasaya sürdüğü haberlerinin ardından, Çinli firmanın geri dönüş çabası olarak görüldüğü için darbe aldı.

Apple'ın iPhone 15 modelinin tanıtımı, geçmişte yeni modellerin yaptığı gibi Çarşamba günü internette yoğun tartışmalara neden oldu. Yeni telefon Çin'de Alibaba'nın Tmall pazarında 15 Eylül'de online olarak, 22 Eylül'de ise mağazalarda satışa sunulacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    iPhone bitmiştir.
    Cevapla
  • Iphone 15 güzel! 7 ay önce Şikayet Et
    Bugüne kadar Iphone almamıştım ama bundan sonra inadına parayı kıyıp bir tane Iphone 15 alacam nedeni Irkçi faşit din ve innanç düşmanı Komunist Çin malı değil onun için!
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    ben olsam da usa mali almak nerde ise cok seye izin vermiyor yukleme de bir de bozalrar gunceleme zaten yok dunyanin parasini vermem cin mallari bazi marka bence cok iyi artik bir kac yil ønce cin mali var idi sattik simdi olsa asla satmaz idim
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Her ülkeye çin gibi bir lider olmalı kuzey kore gibi kavga yok silah adam öldürmek yok
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Reeder mı alsınlar
    Cevapla
  • H Rüezfar 7 ay önce Şikayet Et
    Biz Türkler ne kadar avrupa ve anerika hayranı olduk çok çok yazzık bebizlere onlar bizleri parçalıyor bizler de onlar şu deliğe gir deseler oraya gireceğiz yazzık. .........
    Cevapla
  • Fakirullah 7 ay önce Şikayet Et
    Sözz konusu vatan ise aplle 15 teferruattır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...