“bakteri” etiketine sahip 20 sonuç bulundu.
-
SAĞLIK2 GÜN ÖNCECep telefonlarındaki büyük tehlike! Klozetlerden daha fazla bakteri bulunuyorSon zamanlarda yapılan araştırmalar toplumda hemen herkesin vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları hakkında çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Cep telefonu üzerinde bulunan bakterilerin her zaman daha pis olduğunu düşündüğümüz klozetten bile daha fazla olduğu düşüncesi bile insanları şaşırttı.
-
GÜNCEL2 GÜN ÖNCE'Cep telefonlarında, klozetlerden daha fazla bakteri bulunuyor'Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği tarafından yapılan araştırmayla cep telefonu yüzeyinden alınan sürüntü örneklerinde, hastalık yapma riski bulunan patojen bakteriler tespit edildi.
-
KADIN1 AY ÖNCEBağırsaktaki bakteriler iyi çalışmıyorsa polikistik over sendromu görülebiliyorHer 10 kadından birinde görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kıllanma, adet düzensizliği, sivilcelenme gibi sorunlarla kendini gösteriyor. Hastalığın sonuçlarından biri de kısırlık olabiliyor. Ayrıca, Polikistik Over Sendromu olan hastaların rahim kanseri ve kalp krizi riski artıyor.
-
TEKNOLOJİ2 AY ÖNCEUzayda bakterilerle madencilik yapılacakUluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) yapılan deneyler sonucu, Dünya'daki bakterilerin Ay'da veya Mars'ta faydalı mineralleri çıkarmak için kullanılabileceği öne sürüldü.
-
DÜNYA3 AY ÖNCENijerya, tuvalet inşa ederek salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyorNijerya'da virüs ve bakterilerin neden olduğu salgın hastalıkların önüne geçmek için "Temiz Nijerya: Tuvalet Kullan" kampanyası başlatıldı. İlk etapta 13 bölgede tuvaletler inşa edilecek. Ulusal Oryantasyon Ajansı Direktörü Dr. Emma Abah, "Alışkanlıklarımız bizi olumsuz etkiliyor. Tuvalet kullanılmaması beraberinde bakteri ve virüs üretiyor" dedi.
-
DÜNYA4 AY ÖNCEÇin'de ortaya çıkan brusella bakterisi binlerce insana bulaştıÇin'in Lanzhou kentinde ilk kez geçen yaz bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan "brusella" bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı belirlendi.
-
GÜNCEL4 AY ÖNCEKimse tahmin edemedi! Şifalı diye içiyorlardı ne olduğunu öğrenince şoke oldularMuş’un Gümüşali köyünde, böbrek taşını erittiği iddia edilen ve bölge halkının tüm uyarılara rağmen içmeye devam ettiği suyun, mikrop saçtığı ortaya çıktı. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Bu su içilebilir bir su değil. Buraya uyarıcı tabelalar asılmalı" dedi.
-
TEKNOLOJİ4 AY ÖNCESüper bakteri uzayda 3 yıl yaşayabiliyorJapon bilim insanları, uzay boşluğunda 3 yıl canlı kalabilen ve radyasyona dayanıklı bir bakteri türü keşfetti.
-
GÜNCEL4 AY ÖNCEKimse bilmiyordu! Şifalı diye içtikleri suyun ne olduğunu öğrenince şoke oldularMuş’un Gümüşali köyünde, böbrek taşını erittiği iddia edilen ve bölge halkının tüm uyarılara rağmen içmeye devam ettiği suyun, mikrop saçtığı ortaya çıktı. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Bu su içilebilir bir su değil. Buraya uyarıcı tabelalar asılmalı" dedi.
-
TEKNOLOJİ4 AY ÖNCEBakterilerin Conan'ı Mars'a yolculuğa dayanabileceğini ispatladıRadyasyona ve diğer çevresel tehditlere karşı çok yüksek dirence sahip bir bakterinin, Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) dışında 3 yıl boyunca yaşadığı ve Mars'a yapılacak bir yolculuğa dayanabileceği bildirildi.
-
DÜNYA4 AY ÖNCEBakterilerin gezegenler arası seyahat edebileceği ortaya çıktıRadyasyona ve diğer çevresel tehditlere karşı çok yüksek dirence sahip bir bakterinin, Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) dışında 3 yıl boyunca yaşadığı ve Mars'a yapılacak bir yolculuğa dayanabileceği bildirildi.
-
BİLİM5 AY ÖNCEKorkutan keşif! Bakteriler 'ölüm çığlığı' atıyorÖlü bakterilerin sürünün geri kalanını nasıl kurtardığını incelemek için yapılan çalışmada bakterilerin 'ölüm çığlığının' diğer bakterileri uyararak hayatta kalmalarını sağladığı bildirildi.
-
GÜNCEL8 AY ÖNCEVirüs ve bakterileri 1 dakikada temizleyen kabin üretildiYeni tip korona virüse karşı tüm dünyada aşı çalışmaları sürerken, Malatya’da İnönü Üniversitesi Teknoparkı’nda üretilen bir kabin, yaklaşık 1 dakika içerisinde elbise ve cilt üzerindeki bakteri ve virüsleri yok ediyor.
-
GÜNCEL9 AY ÖNCEAnahtarlık şeklinde ürettiler! Bakteri ve virüsleri öldürüyorBakteri ve virüsleri kendi kendine öldürebilen cuverro isimli metalle birçok alanda tutamak üreten 8 kişilik ekip, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bankamatikten asansöre, kapı açmadan çekmece kapamaya kadar birçok alanda insanların yüzeyle temasında virüs bulaşmasını önlemeye yönelik anahtarlık şeklinde bir aparat üretti.
-
TEKNOLOJİ11 AY ÖNCEYapay zeka en tehlikeli bakterileri öldürmenin yolunu bulduYapay zeka sayesinde en tehlikeli bakterileri öldüren antibiyotik bulundu. Antibiyotiğin Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen en acil ilaca ihtiyaç duyulan üç patojenden ikisi olan acinetobacter baumanii ve enterobacteriaceae bakterilerini öldürdüğü tespit edildi.
-
SEYAHAT1 YIL ÖNCETürkiye'nin Maldivleri: Salda GölüAdını haberlerden duyduğumuz ve sosyal medyada karşımıza çıkan muhteşem fotoğrafları ile tanıdığımız Salda Gölü, ülkemizin en değerli doğal alanlarından biri. Özellikle bembeyaz ve tertemiz kumulları, Maldivleri andırdığı için "Saldivler" ya da "Türkiye'nin Maldivleri" isimleriyle de anılıyor. İşte karşınızda Salda Gölü...
-
GÜNCEL1 YIL ÖNCEAntibiyotiğe dirençli bakteri Avrupa'yı alarma geçirdiAntibiyotiklere direnç gösteren ‘klebsiella pneumoniae’ adı verilen bakterinin Avrupa’daki hastanelerde yayıldığı açıklandı. Bakterinin, hiçbir tedavi şekline karşılık vermediği durumlarda sadece ‘carbapenems’ adlı ilaçla tedavi edilebildiği belirtildi.
-
GÜNCEL1 YIL ÖNCEİnanılmaz olay! Taklitci bakteri hayatını kararttı...Bursa'da 15 yıl önce kene tarafından ısırıldıktan sonra başka hastalıkları taklit eden bir bakteri yüzünden MS teşhisi konulduğu iddia edilen kadın, 13 sene boyunca uygulanan tedavi sonucu yürüyemez hale geldi.
-
EKONOMİ1 YIL ÖNCE"Bakteriler çalışacak, Türk tarımı kazanacak"Erciyes Üniversitesince (ERÜ) tarımsal verim ve kaliteyi artırmak amacıyla şeker pancarı köklerinden toplanıp izole edilerek hazırlanan bakterinin, kimyasal gübre kullanımını yarıya indirmesi hedefleniyor
-
SAĞLIK2 YIL ÖNCE"Gripte birinci dalga geldi ama aşı için hala fırsat var"AYŞE YILDIZ - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, gribi kesinlikle hafife almamak gerektiğini belirterek "Aşı olmak için hala fırsatımız var. Birinci dalga geldi ama bundan sonra gribin yükseldiği süreler olacaktır." dedi.