Erden Timur ateş püskürdü! "G.Saray'a karşı bir travması var"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur: "Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında rakibin formasını giyip maça gidebilir. Mete Kalkavan'ın Galatasaray'a karşı bir travması var." dedi.

Erden Timur ateş püskürdü! "G.Saray'a karşı bir travması var"
Erden Timur ateş püskürdü! "G.Saray'a karşı bir travması var"
GİRİŞ 20.10.2022 16:55 GÜNCELLEME 20.10.2022 17:00
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

"Herkes için adalet..."

Toplantının gündem maddesinin ayrıcalık değil adalet olduğuna dikkat çeken Erden Timur, "Bu toplantının ana gündemi başından sonuna adalet olacak. Ve adalet dendiğinde, herkes için adalet demek. Bu kimsenin kendi için eğip bükebileceği bir mekanizma değil. Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz. Maçlarımızın büyük kısmı iki VAR hakemine verilmiş. Bu iki isim görevlerini o kadar iyi yapmışlar ki, sürekli bizim maçlarımıza atanmışlar. Fenerbahçe'nin 4 defa lehine, 1 defa aleyhine karar verildi. Biz ise VAR odası diye bir şey göremedik. Bu bir kurgu ve biz bu kurguyu bozar, yapanın da başına yıkarız." şeklinde konuştu.


Erden Timur'un açıklamalarından öne çıkan diğer konu başlıkları ise şu şekilde:

"Mete Kalkavan travmalı hakemlerden..."

"Atamalar yapay mı değil mi bilemiyoruz. Ancak kimse bizim aklımızla alay etmesin. Bu atamaların çok bariz bir sebeple yapıldığı ortada. Geçen sene Rizespor maçımızı yöneten ve o maçtan sonra hakemliği bitme noktasına gelmiş Ali Palabıyık, yine maçımıza atanıyor. Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında karşı takımın formasını giyip maça gidebilir? Mete Kalkavan da travmalı hakemlerden biri. Hadi yaptı diyelim, nasıl soruşturma açılmaz?"

"VAR'la ilgili konularda uluslararası bir derste bilinen bir metafor varmış. Hakem VAR'a çağırıldığında pozisyonu izleyince, karnına yumruk yemiş gibi olmalıymış. Bizler de taraftar olarak ekran karşısında sürekli yumruğu yemiş gibi hissediyoruz."



"Bundan sonra çok farklı olacak"

"Biz bağırarak konuşmayacağız. Haklı olanın bağırmasına gerek yok. Kararlılıkla konuşacağız, anlatacağız. Biz bundan sonra her şeyi, her zaman kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yol sabır gerektiriyor. 1-2 haftada hemen her şeyin değişmesini beklemeyelim. Ne olursa olsun yılmamak gerekiyor. Bizin ne yapacağımız belli, tek tek. Bundan sonra çok farklı olacak."
 

Galatasaray'dan bir ilk! GS TV'de yayınlanacakGalatasaray'dan bir ilk! GS TV'de yayınlanacak


"Galatasaray'ın aleyhine olduğu zaman pozisyonlar hemen gösteriliyor"

"Seferovic'in Trabzon maçındaki pozisyonu ele çarpma, VAR'a gidilmedi. Fenerbahçe'ye benzer pozisyonda penaltı verildi. Gaziantep maçında Abdülkerim'in ikinci sarı ve kırmızısı. Benzer pozisyonda Fenerbahçe'ye kart yok. Bunun farkındayız. Kayserispor maçında 27. saniyede pozisyon oluyor. 20 saniye sonra korner kullanılıyor, demek ki 20 saniyede bu pozisyon izlenmiş. Ancak pozisyonun tekrarı 5. dakikada gösteriliyor ve doğru açı da 9. dakikada gösteriliyor. Ancak Galatasaray'ın aleyhine olduğu zaman, bu pozisyonlar hemen gösteriliyor. TFF'de bu görüntüler de inceleniyor ancak Icardi'nin pozisyonunda net bir açı yok. Belçikalı bir yetkili pozisyonun penaltı olduğunu fark ediyor ve kale arkası kamerası olduğu sonra akıllarına geliyor."

"Bu işi kasıtlı yapan bir kurum var"


"Yönetmenlerin seçtiği görüntülerin, kulüpler tarafından gönderildiği çok bariz. Yayıncı kuruluş, gol atan oyuncunun ailesinin olduğu locayı nereden biliyor? Yayıncı kuruluşla VAR aynı görüntüleri inceliyor, yani böyle bir irtibatınız varsa başka şeyler de olabilir. O kadar uzman göz, birlikte inceleme yaparken bariz olan konuları görmezden geliyorlar. Bu işi kasıtlı yapan bir kurum var, kimse kimseyi gerizekalı zannetmesin. İnsanları gerçekten bezdirdiniz. Bundan sonra herkesin yaptığı şey ortaya çıkacak."

"Herkesin ipliği pazara çıkacak"


"Bir uçak kazası olduğu zaman ilk önce sabotaj soruşturması yapılır. Sabotajın tillahi burada yapılıyor. Yazık, günah. Her yerdeyiz dedik, anlatamadık. Bu kez anlayacağınız dilden konuşuyoruz. Vicdanıyla hareket edenlerle mücadele edemeyeceksiniz. Akılla, kararlılıkla hareket edenlerle baş edemeyeceksiniz. Bunu da bir tarafa yazın ve sakın unutmayın Biz, her yerdeyiz. Her şeyi zerre zerre inceliyoruz. Bu toplumu kandırdığınız yeter. Yaptığınız haksızlıklar yeter. Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak."

"Tüm kulüplerin açık kürsüsü olacağız"


"Kararları birilerine hizmet etmek için alanlara karşı mücadelemiz bugün başlıyor. Biz bundan sonra sadece kendimiz için değil, haksızlığa uğrayan her kulüp için mücadele etmeye varız. Bu mücadele kamuoyu ile birlikte olacak. Bundan sonra her hafta, bütün takımlara yapılan haksızlıklar GS TV'de "Futbol için Adalet" programında yayınlanacak. Tüm haksızlığa uğrayan kulüplerin kürsüsü burası. Tüm kulüplerin açık kürsüsü, sesi olacağız."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    9 senedir şampiyon olamamış Fenerbahçe bu kadar elinde güç olsa her sene şampiyon olur. Bırakın bu işleri kendi başarısızlığınızı Başkasının başarısının lekeleyerek yapamazsınız. Avrupa'da da çatır çatır oynuyor Fenerbahçe.
    Cevapla
  • NecatiGS 1 yıl önce Şikayet Et
    Erden Timur vurdukça fenerden çatırdı sesleri geliyor helal olsun.Daha lig başlayalı kaç hafta oldu ki ama olaya bak fener lehine VAR'da 4 kez lehine karar çıktı ve bu da 4 maç kazanmak haksız yere 12 puan demek artık fenere yapılan hakem eyyamcılığına DUR demek gerekir.
    Cevapla
  • NecatiGS 1 yıl önce Şikayet Et
    fenere hakem eyyamcılığı kısaca özetleyen en güzel cümle Gaziantep maçında Abdülkerim'in ikinci sarı sonra kırmızısı.Benzer pozisyonda fenerbahceye kart dahi yok.Sadece bir maçta olan en basit hakem eyyamcılığı artık bu fenere yapılan eyyamcılıktan gerçekten bıktık.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    haklısın da arkadaş iyi oynayalım hakemleride yeneli bak 96-2000 arası nasıl hakemleri yene yene şampiyon olduk öyle ki avrupada tarih yazdık hakemleri yenmeseydik avrupada uefa kupasını uefa süper kupasını alamazdık şampiyonlar liginde çeyrek finale yükselemezdik o dönem yapılan algı operasyonunun aksine hep hakemleri yendik. bu sayede avrupa şampiyonu olduk yine hakemleri de yenebilirsek yine avrupada başarılı oluruz.
    Cevapla
  • Tff 1 yıl önce Şikayet Et
    Televizyon da l yorumcu olmak istiyorsan Galatasaray ı bitir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle