Diyanet'ten 5 dilde eşitlik ve kardeşlik mesajı

Diyanet işleri Başkanlığınca hazırlanan kamu spotunda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Arnavutça ve İngilizce vaaz veren imamlar aynı şeyi söyleyerek kardeşlik ve eşitlik çağrısı yaptı.

GİRİŞ 20.04.2013 00:00 GÜNCELLEME 20.04.2013 00:45

Veda hutbesinin içinden bir metni seçen Diyanet işleri başkanlığı eşitlik ve kardeşlik mesajı veriyor. Dil çeşitliliğine ve eşitliğe vurgu yapılan kamu spotunda gerçek imamlar ve cemaat rol aldı.

Kamu spotu, 'Dilde farklı kalpte bir olan umut için cümlesi' ile evrensel bir bakış açısının yanında, affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım cümlesi ile Türkiye'nin gündemine bir mesaj niteliğinde olması dikkat çekiyor.

Muhammed Emre Kaya yapımcılığında hazırlanan kamu spotu İstanbul Kılıç Ali Paşa Camii, Diyarbakır Ulu Camii, Mardin Camii Kebir, Gostivar ve Los Angeles'ta çekildi. Kaya, yaptığı kamu spotu için "suyun kaynağına indiğimizde insan hakları ve eşitliği özünün Hz. Peygamberin Veda Hutbesi'nde olduğunu ve dünyanın ilk insan hakları beyannamesi olan Veda Hutbesi'nin bu gün yaşanan sosyal problemlerin çözümü olduğunu" dile getirdi.

FİLMİN TAM METNİ

"Ey İnsanlar... Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında  en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. ( Hz. Muhammed / Veda hutbesi / 631)

Farklı yerlerde, başka dillerde  Veda Hutbesi okunurken, kalpler "bir" ezanla birleşiyor.

1382 yıl önce eşitliği, adaleti ve insanı sevmeyi emreden Peygamberin ışığında affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor | CANLI
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti