Böyle olay görülmedi! Klimaları açın dedi...

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Moskova seferini yapacak olan yolcu uçağında bir yolcunun 'Klimaları açın patladık' demesi üzerine tüm yolcular uçaktan indirildi ve 'Patlama' kelimesi havacılık kuralı gereği şüpheli kabul edilince uçakta bomba araması yapıldı.

GİRİŞ 13.04.2014 21:34 GÜNCELLEME 13.04.2014 22:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları'nın TK-415 sefer sayılı TC-JRU kuyruk tescilli Airbus A340 tipi yolcu uçağı 16.35'te İstanbul'dan Moskova'ya gitmek üzere 215 numaralı körük kapısından yolcu alımını tamamladı.

Uçağın kapı kapatmasının ardından Türk vatandaşlı bir yolcu sıcaktan bunaldığını belirterek kabin ekiplerinden klimayı açmasını rica etti. Kabin ekipleri ise yolcuya, klimaların kalkışta açılacağını söyledi. Yolcunun 'Klimaları açın patladık' demesine üzerine kabin ekipleri havacılık kuralı gereği 'Patlama' kelimesini şüpheli kelimelerde sayarak kaptan pilota bildirdi.

Kaptan pilot ise durumu güvenlik güçlerine iletti. Ardından polis ekipleri uçağa gelerek kabin ekipleri ile tartışan yolcuyu gözaltına aldı. Tüm yolcular ve kabin ekipleri uçaktan boşaltılırken valizler ve yolcuların eşyaları prosedür gereği X-ray cihazından geçirildi ve uçak şüphesi üzerine arandı.

Yolcular güvenlik kontrolünün ardından baka bir uçağa alındı. Yeni tahsis edilen Moskova uçağı ise bir buçuk saat gecikmeli olarak havalanabildi. Şüpheli yolcu ise ifadesi alınmak üzere Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz de öğrenmiş olduk. Bir deli misali kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış atasözünü anımsattı. O yolcu sayesinde biz de öğrendik.
    Cevapla
  • Ali Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    komik. piston aşağı indi gibi olmuş :)
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    vardir olayin devami yoksa bi patladim lafina bunlar olmaz. haberde eksik var mutlaka . oyle cok ucmam amma 20 yildir yilda en az gelis gidis 4 defa ucak yapariz ve benim gordugum tek sey bi 10 yil evveline kadar ucak yolcusu kaliteli idi bi saygi varidi ucus ekibine amma ne zaman ki ucak oldu otobus yolcular da kabin ekibini otobus muavini sandilar malesef garip garip cagirmalar istelker ucus esnasinda on e arkaya laf atmalar saygisizlik gittikce artmakda bide thy ile akp yi bi gorup siyasi duranlar turedi iste tum bunlarin arasinda bazen kabin ekibi de gicik olduguna cakiyo demek bence o patladik diyen adam cok ottu kabin ekibine tak etti ki ilk falsosunda al assagi ettiler hepsi bu bence
    Cevapla
  • Hakan Vicdan 10 yıl önce Şikayet Et
    Harbi patlamış:). Bundan sonra kanter içinde kalsa bir daha böyle bir ifade kullanmaz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...