BDP'den Alperenler hakkında suç duyurusu

BDP Bingöl İl Başkanlığı yöneticileri, Alperen Ocakları üyeleri ile yaşanan gerginliğin ardından, suç duyurusunda bulundu.

BDP'den Alperenler hakkında suç duyurusu
BDP'den Alperenler hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 16.06.2014 20:52 GÜNCELLEME 16.06.2014 20:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Cuma günü Bingöl'e gelen aralarında Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel ile birlikte Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyelerinin buradan, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne gitmelerine izin verilmedi. Kent merkezine dönen topluluk içerisinden bazıları BDP İl binasını taşlayarak hasara yolaçtı. Grup şehir turu atarken de BDP'lilerle gerginlik yaşandı.

Bir polisin yaralandığı olayın ardından bugün BDP il binasının önünde toplanan kalabalık bir grup, saldırıyı kınamak için Bingöl Adliyesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Aralarında Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup, adliye önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Burada konuşan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, saldırının önceden bilindiğini, saldırı öncesi önlem aldıklarını belirterek, "Partimize dönük saldırı gerçekleştirilmek istenmiştir. Bizler de Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu provokatif saldırılara yabancı değiliz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da misliyle karşılık vereceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Bizim talebimiz bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce yargı önüne çıkarılması, bunun hukuki takibatının yapılmasıdır" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise "Bingöl’de faşist, çeteci unsurlar tarafından partimize karşı bir saldırı gerçekleşmiştir. Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı özelikle buradaki yetkililerin gözü önünde; göstere göstere 'geliyorum' diyerek, gerçekleşen bir saldırıydı. Silahla partimiz hedeflenerek, göz göre göre polislerin arasında, bu silahlı saldırı gerçekleşiyorsa bunun en başta sorumlusu ve hesap vermesi gereken de, buradaki emniyet müdürlüğü ve valiliktir" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Nail Sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    NE GÜNLERE KALDIK YARABBİM.... Şikayetçilere bakın, şikayet edilenlere bakın. Doğu ve Güneydoğu'yu yangın yerine çeviren Kürt faşistleri "sütten çıkmış ak kaşık" misali. Allah'ım aklımı koru.ı
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu olayları kürtler yaptımı oralık velvelye veriliyor. Bu ülkücüler kafatascılar yaptımı bir şey yok
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    ben alperenlerin liceye gidiyoruz videosun izlediğimde çok gülmüştüm. sanki polisi jandarmayı arayıp biz oraya gelecez bizi koruyun liceye gitmemize izin vermeyin sadece propaganda yapıp gidecez der gibiydiler.polis eşliğinde sloganlar atarak özellikle karanfil kürtlere mezar olacak sloganları atarak kavga çıkartmak için herşeyi yapan alpernelere bir taş geldi ondan sonra dedim belki alperenler ışınlandı bir tane alperen kalmadı ortalıkta korkudan:)) ama orda yanlış olan polisin bdp lilere biber gazı sıkmasıydı.ben her zaman söylerim ha bdp ha mehepe ha alperen bir fark yok lakin alperenler türk bayrağı taşıyor diye her türlü küfr iftira ve ırkçılık yapıyır ama polis ses çıkartmıyor bu yanlış bdplilere nasıl dalıyorsan türk bayrağını polisten jop yememek için kullananlarada dalacaksın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı