Erdoğan Ermenek'te açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin mahsur kaldığı maden ocağında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 29.10.2014 19:02 GÜNCELLEME 30.10.2014 00:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçilerin kömür ocağında mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere helikopterle saat 17.00'de Karaman'ın Ermenek ilçesine geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Mahsur kalan işçilerimizin çıkartılması için devletin tüm imkanları seferber edildi.

- İşverenlerin getirdiğimiz imkanları, düzenlemeleri hazmedemeyişinin bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi.

"YEMEĞİN AŞAĞIDA YENMESİ YÜZÜNDEN OLDU"

- Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız"

- İşverenlerimizin daha sıkı tedbirler almalarını bekliyoruz. Hükümetimiz de hassas biçimde takip edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • hadi canım 9 yıl önce Şikayet Et
    yemek aşağıda yenmiş bu kadar düşüncesilik anlaşılır değil peki yemekten sonra olsaydı ne denecekti gelecek afet şu saatte geliyorummu diyor bunu dese ozaman size katılırım olmasaydı ölmeseydi bunlar sadece gaz alır allahın verdiği canı allah satinde alır biraz mantıklı olun o bela geleceği bilnce kimse inermi oraya inmez buda olmaz henüz bilinmiyor ümit ediyoruzki sag kalsınlar rahmetli oldularsa allah kabirlerini pürnur eylesin günahlarını bağışlasın ailelerine sabılar diliyorum
    Cevapla
  • İsim 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yemek yerken bu olayın olması dikkatı çekecek bir iş soruşturulmalı
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    valla devlet iş ve iş güvenliğini inceleyecek müfettiş görevlendireceğine bakanlıklar tarafından muhtelif meslek dallarında aslında tümünde iş ve iş güvenliği ajanları görevlendirmesi lazım. bu milletin hangi şartlar altında çalıştırıldığını bilakis bu ajanlar yerinde çalışarak görmesi ve üstlerine bildirmesi ve bu konularda bir istatistik ve çözümleme oluşturulması ..... devamını da ilgilenmek isteyen yerler getirsin. neydi şu sıkça zikredilen güzelim parola: insanı yaşat ki devlet de yaşasın. daha ne duruyoruz.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayir ve serrrin Allah tan geldigine inanmayan, ama essegini saglam kaziga baglamayan herkeze duyurulur..
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu 6 saat çalışma 1 saat yemek molası 1 saat aşağı in çık. çalışma o halde yemeği yukarda yesen aşağıya inince de olabilirdi. işverene uyarı yapmamışsanız nereden bilecek. mühendisi işçisi hep aynı en iyi yasaları çıkarın bu kafayla yine kaza olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!
İsrail’in Refah saldırısı öncesi Kassam’dan kritik ‘esir’ hamlesi