Onur Özbizerdik kimdir?

Fatih Edremit'in cinayet zanlısı Onur Özbizerdik, tahliye olur olmaz tekrar suça karıştı. Onur Özbizerdik kimdir, neden cezaevine girmiştir.

Onur Özbizerdik kimdir?
Onur Özbizerdik kimdir?
GİRİŞ 06.11.2014 14:11 GÜNCELLEME 06.11.2014 14:11

İş adamı Fatih Edremit'in öldürülmesi davasından dolayı tutuklu bulunan ünlü kabadayı Onur Özbizerdik, dün öğlen saatlerinde tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra akşam saatlerinde ise bir gece kulübünün güvenlik görevlisiyle tartışan Onur Özbizerdik, güvenlik görevlisini silahla yaraladı. Halen aranan Onur Özbizerdik kimdir? Cezaevine neden girmişti?

DÜNDAR KILIÇ’IN TORUNU, ÇAKICI’NIN ÜVEY OĞLU

Onur Özbizerdik, Türkiye’nin en eski kabadayı ve suç baronlarından Dündar Kılıç’ın öz torunu. Onur Özbizerdik’in annesi Uğur Özbizerdik ise yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaattin Çakıcı‘nın ikinci eşi.

Polat Towers'ın 22. katında işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi davasının tutuklu sanıklarından Onur Özbizerdik dün tahliye oldu.

Öğle saatlerinde cezaevinden çıkan Özbizerdik, akşam da Sarıyer Emirgan sahilinde bulunan bir eğlence merkezine gitti.

İddiaya göre Özbizerdik, eğlence mekanının güvenlik görevlisiyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahını çeken Özbizerdik, şahsı bacağından vurdu.

Tahliyesinin üzerinden 12 saat geçmeden adam yaraladığı öne sürülen Özbizerdik, plakası alınamayan siyah bir otomobille kaçtı.

Yaralı bodyguard ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Polis, adam yaraladığı öne sürülen Onur Özbizerdik'i yakalamak için çalışma başlattı.

Olgun Peker'i vurmuştu

Giresun Spor eski Başkanı Olgun Peker, önceki gece bir eğlence merkezinde ayağından vurularak hastaneye kaldırılmıştı. Peker hastanede alınan ilk ifadesinde Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik tarafından vurulduğunu iddia etmişti. Yakalanması için çalışmalara başlayan polis Onur Özbizerdik'i dün gece Kocaeli'de yakalayarak Gayrattepe'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirmişti. Burada alınan ifadesinde olayın kazadan ibaret olduğunu belirten Onur Özbizerdik, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Özbizerdik'in savcılık ve mahkemedeki ifadesinde de olayın kazadan ibaret olduğunu belirttiği öğrenildi.

Rezidans cinayeti davası ve Onur Özbizerdik

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara, öldürülen Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit ve oğlu Alican Osman Edremit ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanık İsmail Onur Özbizerdik, aile büyükleri aracılığıyla 10-15 yıldır tanıdığı Fatih Edremit'i haftada birkaç kez ziyaret ettiğini belirterek, olay günü rezidansa birlikte geldikleri Bülent Zara'nın kendisini indirip ayrıldığını anlattı.

X-Ray cihazından geçerek Fatih Edremit'in bulunduğu 297 numaralı daireye çıktığını, Edremit'in yanında bayan arkadaşı olduğunu ifade eden Özbizerdik, vücudunda ağrılar olduğunu söyleyince, Edremit'in çağırdığı masörün kendisine masaj yaptığını kaydetti.

Özbizerdik, daha sonra Edremit ile alt kattaki 245 numaralı daireye indiklerini, kokain içtiklerini ve yemek söylediklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Hasan Heybetli konu edildi. Heybetli'yi maktule ait telefonla aradım. 'Bizimle oturmaya gelir misin?' diye sorduğumda müsait olmadığını söyledi. Edremit, telefonu elimden alarak ısrar etti. Heybetli'yi maktulün kartıyla yan kapıdan içeri aldım. Silahlı olduğunu düşünerek X-Ray cihazından geçirmedim. Heybetli'den 1 saat sonra Bülent Zara geldi. 'Mehmet' lakaplı İsmail Edremit de geldi. Birlikte yaklaşık 10 gram kokain içtik. Kız arkadaşım Aslı Berker'dir. Maktul, alkol almama kızıyordu. 'Kız arkadaşına kötü davranma' derdi. Maktulün bayan arkadaşı devamlı yukarıdan telefon ediyordu. Maktule, 'yukarıda telefon çalıyor' deyince, maktul içki bardağını masaya vurdu. Bardak kırıldı. Fatih Edremit kendisine içki koymak için mutfağa gitti. Bu sırada Bülent Zara da yan odadan geldi. Hasan Heybetli, kapıdan çıkarken maktule tabancayla belden aşağı doğru iki el ateş etti. Olay günü üzerimde silah yoktu. Silah taşımayı olaydan 15 gün önce bıraktım.''

Olay yerinden hızla kaçarken asansörde Heybetli ile karşılaştığını ve çok korktuğunu ifade eden Özbizerdik, rezidanstan Heybetli ile çıktıklarını anlattı.

Özbizerdik, ''Durdurduğum taksiye Heybetli ile bindik. Ben 50 metre ileride indim. Taksi parası olarak, kendime ait dolarlardan 100 dolar verdim. İddia edildiği gibi maktulden 50 bin dolar yağmalanmamıştır. Maktulün telefonunu da yağmalamadım'' diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim