Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Çalışanların tamamını temsil etmekten uzak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, temsilde adalet ilkesine göre oluşturulması, katılımcı, demokratik, ILO ve AB normları ile uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:
Hak-İş Genel Başkanı Arslan:
GİRİŞ 14.12.2014 16:16 GÜNCELLEME 14.12.2014 16:16

Arslan, yazılı açıklamasında, toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren, 2015'te geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Halen, net 891 lira olan asgari ücretin, Türkiye'nin gerçekleriyle bağdaşmadığını, emek piyasası için gerçekçi bir taban ücret olmaktan çok uzak olduğunu ifade eden Arslan, söz konusu ücretin, 4 kişilik bir ailenin zorunlu harcamaları için gerekli bir rakam olarak hesaplanmasını istedi.

Asgari ücrette, yeni bir konsepte ihtiyaç olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Çalışanların tamamını temsil etmekten uzak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, temsilde adalet ilkesine göre oluşturulması, katılımcı, demokratik, ILO ve AB normları ile uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir. Asgari ücretin temel kriter olarak alındığı emek piyasasında, ILO'nun da 'saygın iş' politikasına denk düşen asgari ücretin belirlenmesini umut ediyoruz. Çalışanların tamamını temsil etmekten uzak Asgari Ücret Tespit Komisyonundan sağlıklı bir sonuç çıkması mümkün değildir. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun mevcut yapısı, söz konusu ücretle çalışan emekçiler için anlamlı bir sonucun çıkmasına engel teşkil etmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!