Tayland'da öldürülen İngiliz turistler

Cinayetle suçlanan Myanmarlı iki göçmen işçi yargılanıyor

Tayland'da öldürülen İngiliz turistler
Tayland'da öldürülen İngiliz turistler
GİRİŞ 26.12.2014 15:55 GÜNCELLEME 26.12.2014 15:55

Tayland'ın güneyindeki Koh Tao adasında eylül ayında iki İngiliz turisti öldürmekle suçlanan Myanmarlı göçmen işçiler hakkındaki dava görülmeye başladı.

Koh Samui ceza mahkemesinde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında İngiliz turistler David Miller (24) ve Hannah Witheridge'i (23) öldürmekle suçlanan her ikisi de 21 yaşındaki Myanmarlı göçmen işçiler Win Zaw Htun ve Zaw Lin, haklarındaki iddiaları reddetti.

Tayland polisi tarafından 2 Ekim'de tutuklanan göçmen işçiler, önce cinayeti işlediklerini itiraf etmiş ancak daha sonra polisin kendilerine işkence uygulaması nedeniyle bu yönde ifade verdiklerini söylemişlerdi. Myanmarlı göçmen işçiler cinayetin yanı sıra tecavüz, Tayland'a yasa dışı yollardan girmek ve ülkede izinsiz kalmakla suçlanıyor.

İngiliz turistler Miller ve Witheridge, 15 Eylül'de Tayland'ın Koh Tao adasında ölü bulunmuştu. Turistlerin başlarından ağır darbe aldıkları açıklanmıştı.

Sivil toplum kuruluşları ve Myanmarlı yetkililer, göçmen işçiler hakkındaki suçlamalarla ilgili güçlü şüphe bulunduğunu savunuyor. Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, ülkesini ziyaret eden Tayland'daki cunta yönetiminin lideri Başbakan Prayut Çan-oça'ya cinayetle ilgili soruşturmanın "adil" olması gerektiğini söylemişti.

Myanmar hükümeti tarafından oluşturulan soruşturma ekibi, bu ay başında iki göçmen işçinin suçlu olduklarına inanmadıklarını açıklamıştı. Turistlerin aileleri ise Tayland polisinin soruşturmasından "emin olduklarını" dile getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız