Polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili dava

Antalya'da aile içi kavgaya müdahale sırasında şehit edilen polis memuru Mehmet Topalca'nın katil zanlısının yargılanmasına başlandı

Polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili dava
Polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili dava
GİRİŞ 26.01.2015 14:56 GÜNCELLEME 26.01.2015 14:56

Antalya'da aile içi kavgaya müdahale sırasında polis memuru Mehmet Topalca'nın bıçakla öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Erol Kaya (29), olayda Kaya'yı silahla bacağından vurarak etkisiz hale getiren ve "Yaralama" suçundan tutuksuz yargılanan polis memuru O.Y. ile avukatları ve şehit polis memuru Topalca'nın eşi Yıldız Topalca katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker, iddianamede, polis memuru Topalca'yı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla Kaya'nın "Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet, "Görevi yaptırmamak için direnme " suçundan da 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Çeliker, sanığı tabanca ile bacağından vurarak etkisiz hale getiren ve bu nedenle hakkında "Yaralama" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen polis memuru O.Y'nin ise "Olayın nefsi müdafaa sınırları içinde yer aldığından" beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık Kaya, mahkemede yaptığı savunmada, olay günü alkollü ve uyuşturucu veya uyarıcı hap içtiğini, bu nedenle olayları hatırlamadığını söyledi.

"Olayı hatırlamıyorum"

Savcılıkta verdiği ifadeyi reddeden Kaya, "Olay tarihinde nişanlım ile tartıştım. Annemin kullandığı ilaçtan 4 tane kullandım. Sonra arkadaşımın yanına gittim. Burada alkolle aynı ilaçtan 10 tane daha içtim. Sonra evimize nasıl geldiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Ağabeyinin kendisine sopa ile vurduğunu hatırladığını, sonra hastanede kendine geldiğini ifade eden Kaya, ne polis memuru ne de ağabeyini öldürme niyeti olduğunu savundu.

Maktul polis memurunun mahallelerine bakan ekiplerden olduğunu ve tanıdığını belirten Kaya, "Olayın nasıl olduğunu anlamış değilim. Ben sadece ilaç kullanırım. Ölen Mehmet Topalca'yı sivilden de tanırım, kendisi bizimle ilgilenir, mahallemizde otururdu" diye konuştu.

"Üzerime atılınca tabancamı ateşledim"

Polis memuru O.Y. ise arkadaşının vurulma anını anlatırken zaman zaman zor anlar yaşadı.

Aldıkları aile içi şiddet anonsu üzerine olay yerine gittiklerini dile getiren O,Y, olay yerine gittiklerinde seslerin seradan geldiğini anladıklarını kaydetti.

Kapıya yaklaştıklarında içeride bir erkek ve bir kadın gördüklerini dile getiren O.Y, şöyle konuştu:

"Dışarıdan tutan kişi kapının açılmaması için uğraşıyordu. Biz gelince arkamıza geçti. Kapı açılınca sanığın elinde bıçakla Mehmet ağabeyin üzerine atladığını gördüm. Mehmet ağabey birden yere yığıldı. Sanık elinde bıçakla karşımdaydı. Bıçağı bırakmasını söyledim. 'Bıçağı bırakmam, sen elindeki silahı bırak. Yoksa seni bıçaklarım' diye bağırdı. Sanık üzerine doğru gelince bir el uyarı ateşi yaptım. Üzerime atılınca bir el de bacaklarına doğru ateş ettim. Sanığın ağabeyi gelip bıçağı bırakmasını söyledi ama bırakmadı. Bunun üzerine sopayla sanığın eline vurdu, ben de eline vurarak bıçağın düşmesini sağladık. Beraatimi istiyorum."

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Antalya'da 5 Aralık 2014'te kavga ihbarı üzerine Doğuyaka Mahallesi 1114. Sokak'taki bir eve giden polis ekibi, elinde bıçak bulunan Erol Kaya'ya müdahale etmek istemiş, bu sırada Kaya polis memuru Mehmet Topalca'yı (48) karnından yaralamıştı. Kaya ise bacağından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Topalca, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Kaya ise tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı