Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde toplu sözleşme sevinci

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: - "Yeni Türkiye'nin inşasında hepimize büyük sorumluluklar düşüyor"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde toplu sözleşme sevinci
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde toplu sözleşme sevinci
GİRİŞ 11.05.2015 21:12 GÜNCELLEME 11.05.2015 21:12

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yeni Türkiye'nin inşasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, "Hangi dönem olursa olsun bu milletin evlatları sandığa gittiği zaman sağduyusunu, basiretini ve anlayışını ortaya koyuyor" dedi.

Arslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu iş sözleşmesi töreninde, istikrar ve Türkiye'nin geleceği için herkesi 7 Haziran'da sandığa gitmeye davet etti.

Türkiye'nin yolundan alıkonulmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Türkiye'nin hedeflerinden vazgeçmemesi gerekiyor. O yüzden Yeni Türkiye'nin inşasında hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu ülkenin bütün yurttaşlarına inanıyorum. Hangi dönem olursa olsun bu milletin evlatları sandığa gittiği zaman sağduyusunu, basiretini ve anlayışını ortaya koyuyor. Sandığın sonuçlarına da herkesin saygı göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin "toprağı bol olsun" değerlendirmesinde bulunan Arslan, şunları kaydetti:

"Dünden beri takip ediyorum. Bir dönemin kudretli generali, iki dudağının arasında her türlü yetkiyi kullanabilen Kenan Evren ile ilgili 'Allah rahmet eylesin' diyeni pek duymadık. Rabbim hepimize hayırlı ölümler de nasip etsin. Bazen böyle dünyaya hükmetmiş ya da kendisini öyle zannedenlerin sonlarının nasıl bir hüsran olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu bir ibretlik durumdur. Ne yazık ki 12 Eylül'ün bize kaybettirdiği gençler, kaybettirdiği imkanlar, kaybettiğimiz beşeri sermayemiz, kaybettiğimiz ufuklarımız, geleceğimizi geri getirmedi. Çok şey kaybettik."

Arslan, 12 Eylül'ün izlerinin hala tam olarak silinmediğini savunarak, "Hala demokrasimizin eksikleri var. Hala yapılması ve atılması gereken adımlar var. Türkiye'nin istikrarının, Türkiye'nin yeni Türkiye olabilmesi için istikrarının ne kadar önemli olduğunu bu olaylarda da görüyoruz" diye konuştu.

Kenan Evren'in cenazesinin TBMM'ye bile getirilemediğini ifade eden Arslan, buradan herkesin çıkarması gereken dersler olduğunu, o yüzden Türkiye'nin demokrasisine, geleceğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

"Önde olduğumuzun gururunu yaşamaktayız"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise imkanlar geliştikçe çalışanların, bundan daha fazla yararlanacağını söyledi.

Erkoç, "Çok şükür ücret yönünden daha önce büyükşehir olmuş yerlere göre daha önde olduğumuzun gururunu yaşamaktayız. Çünkü biz işçimize daha fazla hakkını teslim ettiğimizi öğrenince inanın daha da mutlu olduk. İnşallah sizlerin gayreti ve çabasıyla, imkanları daha iyi kullanarak daha güzel bir Kahramanmaraş için hep birlikte çalışıyoruz. Sizlerin emeğinin daha fazlasını vermenin gayreti içeresindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Arslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı