Camide 'kimlik sorgulama' skandalı

Esenyurt'taki Solarkent sitesinde bulunan camide cuma namazı kılmak isteyenlere kimlik kontrolü yapılması tartışmalara yol açtı.

Camide 'kimlik sorgulama' skandalı
Camide 'kimlik sorgulama' skandalı
GİRİŞ 29.05.2015 14:53 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Solarkent sitesinde her hafta Cuma günü bir skandal yaşanıyor. Site içerisinde bulunan Solarkent Camii'nde cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlara kimlik sorgulaması yapılıyor. Site yönetimi tarafından alınan karara göre, yanında kimlik bulunmayan vatandaşın camiye girmesi yasak.

Solarkent Camii'nin site çevresinde bulunan tek cami olması nedeniyle cuma namazına katılım yoğun oluyor. Güvelik kulübesi önünde tek tek kimlik kontrolü yapılması ve iznin haftalardır alınamaması tartışmalara neden oldu.

İl müftülüğü tarafından Solarkent Camii'ne atanan imam Elyesa Baykan ve site ahalisi, yönetimin kararından şikayetçi. İmam Baykan'ın site yönetimiyle defalarca görüşmesine rağmen vatandaşların camiye alınmasına izin verilmedi. İl ve ilçe müftülüğüne bildirilen durum için vatandaş sonuç bekliyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 6
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    Özel mülkün içinde bulunan bir cami, müteahhit nasıl olduysa diyanete devretmiş diyanet giderlerini karşılamıyor müteahhit bir kısmını karşılıyor kalanını site sakinleri ceplerinden ödüyor.ayrıca bu kat malikleri güvenlik firmasınada yılda 700bin lira ödüyor , şimdi art niyetli kişiler namazı bahane edip içeri girmemesi için kimlik istemekten başka cözüm varmı.müslümansa eger gelen kişi art niyetide yoksa özel mülkte bir camiyide kullanacaksa bu kişilere saygısından kimliğini bırakır içeri girer buna sakinlerin itirazı da yok.bırakmak istemiyorsa art niyetlidir.syg
    Cevapla
  • Cuma Namazı 8 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazının kılınabilmesi için o mescide-camii'ye serbestçe girilmesi gerekir, müftülük görevli imamı cuma namazında geri çeksin bakalım o site yönetimi ne yapıyor...
    Cevapla
  • misafir. 8 yıl önce Şikayet Et
    Lan saftirikler Oraya ne kadar çok Müslüman namaz kılmaya gelirse o kadar çok sevap kazanırsınız. Bedava sevabı bile geri çeviriyorsunuz ne biçim insanlarsınız.
    Cevapla
  • Bu is boyle 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizm dini yener.
    Cevapla
  • ercan 8 yıl önce Şikayet Et
    tek kelimeyle rezalet.bu kararı alanlar müslüman mı acaba onu merak ediyorum..
    Cevapla
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş yanlış hatırlamıyorsam Paralelin destekçilerinden AYDINLI GRUP'un yaptığı bir proje bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Başkan Altay: “Konya raylı sistemi için tarihi başlangıç yapıyoruz”