Teoman'ın Kural'a açtığı davaya ret

Şarkıcı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun, çevreci faaliyetleriyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural aleyhine açtığı 55 bin YTL tazminat istemli dava reddedildi.

Teoman'ın Kural'a açtığı davaya ret
Teoman'ın Kural'a açtığı davaya ret
GİRİŞ 28.02.2006 12:43 GÜNCELLEME 28.02.2006 12:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şarkıcı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun, sigara karşıtlığı ve çevreci faaliyetleriyle de tanınan Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi, Gana ve Benin Fahri Konsolosu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kural aleyhine açtığı 55 bin YTL tazminat istemli dava reddedildi.

Beyoğlu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı Prof. Dr. Orhan Kural ile avukatı Mustafa Büyükavcıoğlu ve davacı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun avukatı Beyza Banu Can katıldı.

Duruşmada kararı açıklayan Hakim Seher Özkurt, davayı reddettiğini bildirdi.

Davalı Prof. Dr. Orhan Kural, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sigarayla mücadelesine devam edeceğini belirterek, “Biliyoruz ki, gençlerin büyük bölümü sigaraya, özentiyle başlıyor. Hele Teoman gibi gençlere hitap eden sanatçılar elinde sigarayla görüldüğü an binlerce insanı etkiliyor. Sadece benim bir sembol olmam değil, bunu toplumun her kesimine yaymamız gerekiyor. Sadece oturmakla, televizyon seyretmekle olmuyor. Herkesi, elinde sigarayla 2 saat ekranda görünen, klibinde kasti olarak sigara içenleri protestoya çağırıyorum. Filmlerine, konserlerine gitmesinler, kaset ve CD'lerini almasınlar. Halkın gücü böyle olur” dedi.

Maaşının 2 bin 500 YTL olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kural, “Ne istiyor benden 55 milyar liralık dava açarken anlamıyorum. 'Siz susun ben devam edeceğim, elimde sigaramla sahneye çıkarım' mı demek istiyor?” diye konuştu.
Prof. Dr. Kural'a destek amacıyla duruşmayı izleyen Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Ubeyd Korbey de yaptığı açıklamada, TBMM'de görüşülen yasa teklifi ile sahnede, tiyatroda, dizilerde ve televizyonlarda sigara içilen görüntülerin yasaklandığını bildirdi.

Sigaranın bulaşıcı olduğunu savunan Korbey, “Benim gözümde AIDS'li bir hastanın kendi kanını başkalarına aşılamaktan hiçbir farkı yok. Biz bunun önüne geçmeye çalıştık” dedi.

DAVA DİLEKÇESİ

Şarkıcı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun avukatları tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Prof. Dr. Orhan Kural'ın, ”Yakupoğlu'nun Rumelihisarı Konserleri'nde elinde sigarayla sahneye çıktığını, bir sigara firmasıyla gizli sponsorluk anlaşması yaptığını” iddia ettiği anlatılıyordu.

Davalının, 4207 sayılı yasaya aykırı davrandığı gerekçesiyle Yakupoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğu, ancak bunun takipsizlik kararı ile sonuçlandığı belirtilen dilekçede, yapılan açıklamalar nedeniyle sanatçının “toplum önündeki itibarının zedelendiği”, ”mesleği için çok önem taşıyan imajının haksız yere sadece birilerinin medyatik olma tutkusu yüzünden hiçbir somut delile dayanmayan iddialarla zarar gördüğü ve işlerinin olumsuz yönde etkilendiği” iddia ediliyordu.

Dilekçede, bu nedenle 5 bin YTL'si maddi, 50 bin YTL'si de manevi olmak üzere toplam 55 bin YTL'nin tazminat olarak Prof. Dr. Orhan Kural'dan alınarak müvekkile verilmesi isteniyordu.

YORUMLAR 3
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    hükümet gaza gelemiyor. burada sürekli İslam Birliği\'nin kurulması için adımlar atmalarını Allahsız AB\'den vazgeçmelerini, enerjilerini Allah\'ın dinini daha çok yaymaya yönelik harcamalarını söylüyoruz şevklendiriyoruz, yani gaz veriyoruz ama bir hikmete binaen gazı almıyorlar, hayır vardır tabi bunda da
    Cevapla
  • gazeteci tarık 16 yıl önce Şikayet Et
    PKKNIN BİTİŞİ. pkk antimateryalizm ve antidarwinizmle bitiyor. sadece harun yahyaya fikren destek olmak yeter. tüm belaların fikri zemin kökeninde sosyal darwinizm var. sosyal darwinizm ali bulaçın da harun yahyaya katılmasıyla deşifre edilmiş, yeryüzündeki büyük savaşların kökeninde olan bir yıkım teorisi. pkk da bu yıkım teorisini kullanıyor. ama bu teori bitince pkk da bitiyor.
    Cevapla
  • ugur yiğit 16 yıl önce Şikayet Et
    gaz imandandır. işin gerçeği yazıyı okuyunca sn.gülerce ye birkez daha hak verdim.güzel gelişmeler var.lakin kardeş ülke pakistanda yaşanan gelişmeler bölgede halen bir satranç oynandığının işareti.ne olur artık Türkiyenin önüne set çekmek isteyen mihraklara engel olalım.Bu ülkenin vatandaşı olarak herkese iş düşüyor. hoşgörüyü ve kardeşliğimizi perçinleyelim.21.yy Türkiyenin yüzyılı olacak inş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı