Şanlıurfa'da 2 polis şehit oldu

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'da iki polisin evlerinde şehit edildiğini söyledi.

GİRİŞ 22.07.2015 11:01 GÜNCELLEME 22.07.2015 16:12
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde aynı evde kalan ve çevik kuvvette görevli olduğu öğrenilen iki polis memuru başlarından vurulmuş halde bulundu. 

TERÖRLE BAĞLANTISI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Vali İzzettin Küçük, olayın terörle bağlantısı olup olmadığını bilmediklerini aktarırken, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
 
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, evlerinde başlarından tabancayla vurularak öldürülen iki polisin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybeden polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Uçar ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar olduğu öğrenildi. 

2 polis böyle şehit edildi

3 POLİS AYNI EVDEYDİ

Alınan bilgiye göre, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki polis memuru kaldığı evde saldırıya uğradı. Biri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde, diğeri de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru, ilçedeki TOKİ konutlarında kiraladıkları bir evde kalıyordu.

4 AĞUSTOS'TA İSTANBUL'A GİDECEKTİ

Ceylanpınar'daki evlerinde meslektaşı Okan Acar ile öldürülmüş olarak bulunan Kırşehirli Feyyaz Yumuşak’ın 4 Ağustos tarihinde İstanbul’a gitmek için uçak bileti aldığı ortaya çıktı.

Kırşehir’in Kaman Kargın Yenice köyü nüfusuna kayıtlı olan Fayyaz Yumuşak’ın Ağustos’un 4’ünde Mardin’den İstanbul’a gidiş ve Ağustos ayının 10’unda İstanbul’dan Mardin’e dönüş için uçak bileti aldığı, bu bileti de 17 Temmuz’da sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ortaya çıktı.

BABASI 'DİKKATLİ OL' DİYE ARADI

Şanlıurfa’da TEM Şube’de görev yapan Feyyaz Yumuşak’ın eski görev yeri olan İstanbul’a oradan da zırhlı araç kullanma eğitim almak için Sakarya’ya geçeceği öğrenilirken, baba Mustafa Yumuşak, oğlu ile en son Suruç’ta meydana gelen patlama sonrasında telefonla görüştüğünü ve oğluna ’Dikkatli ol’ dediğini anlattı.

İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Niğde merkez Selçuk Mahallesi, 24 yaşındaki Okan Acar’ın baba evine ateş düştü. Babası Mehmet Acar’ın geçtiğimiz yıl vefat ettiği öğrenilen şehit polis Okan Acar’ın annesi Zehra Acar, acı haberin verilmesi sonrasında Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Okan Acar’ın yakınları acı haberi aldıktan sonra ailenin evine akın etti. 24 yaşındaki Okan Acar’ın evin en büyük oğlu olduğu ve iki kardeşinin bulunduğu öğrenildi. 

Aynı evdeki Terörle Mücadele Şubesindeki üçüncü polis ise kayıp. Polislerin sabah işe gelmemesi üzerine yapılan incelemede, iki polisin evde başından vurulduğu ve hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan incelemede, olayda kullanılan silah bulunamadı. 2 polis memurunun da ensesinden vurulduğu tespit edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: PKK YAPMIŞ OLABİLİR
 
Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun ölü olarak bulunduğunu ifade ederken, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
 
Daha önce PKK'nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca şehit edilmiş olabileceğini ileri sürdü.

ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİR
 
Olayla ilgili çok yönlü araştırma devam ederken, olayın terör saldırısı olup olmadığı konusu henüz netlik kazanmadı. Polislerin oturdukları bölgenin güvenli olduğu belirtilirken, bazı yetkililer polislerden birisinin cinnet getirip arkadaşını şehit ettikten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu kaydetti.

İNCELEME YAPILIYOR

İki polisin öldürüldüğü Bahçelievler mahallesindeki apartman dairesinde şu an olay yeri inceleme ekipleri ve savcı incelemelerde bulunuyor.

HDP'Lİ ÇALIŞKAN: TERÖR BAĞLANTISI YOK

Reuters'a konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Ceylanpınar'da evlerinde ölü olarak bulunan iki polisle ilgili olayda yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

 

YORUMLAR 124
  • gagkoş 8 yıl önce Şikayet Et
    Kısasa kısas hükmü acilen yerine getirilmelidir.
    Cevapla
  • murat ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikada bir polis şüphelendiği birisini hiçbir yerden emir talimat almadan saniyesinde vurabiliyor ama benim canım ülkemde teröristlerle çözüm süreci masalı yaşanıyor. aklım almıyor. delirmemek elde değil. Allahım sen aklımı koru.
    Cevapla
  • Urfalı_Türkmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun PKK ya, PKK yı savunanlara.Bu şehitlerimize sessiz kalan iktidar sahiplerine.Ulan PKK denen hain ve şeref yoksunu mahlukatlar.Artık sabrımız taştı bunu bilin. Sizler ve nerde bir sempatizanınız varsa onlarda bu tadı tadacaktır.Yeminim olsun insan öldürmenin günah olmayacağını bilsem PKK, APO,PYD, YPG diye bağırıpta slogan atan , zafer işareti yapan ve bu hain örgütün rengini, bayrağını ve posterini taşıyanın kafasını kessem yüreğim soğumaz, o derece nefret ediyor ve tiksiniyorum artık.Defolun şehrimizden ve ülkemizden ve cehennemin dibine gidin hainler ve nankörler.Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve bütün PKK ve uzantılarını lanetliyorum.
    Cevapla
  • yazıklar olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    bir sürü pkk'lı sokakta! böyle mi çözüm olacak? eroin, kadın ticareti, silah kaçakçılığı yapan adamları çözüm süreci için dağdan indirip topluma koyarsan terör şehre iner! indi de. ve inmeye devam edecek gibi görünüyor. abd, çin, rusya zamanında osmanlı ne yaptıysa o yapılacak.. halka, insana değer verilecek; fakat buna rağmen isyan edenin kellesi alınacak!! KELLESİ!! Bütün dünya böyle yapar!
    Cevapla
  • fikir adamı 8 yıl önce Şikayet Et
    gereken bir an önce yapılmalı devletimize güveniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi