İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

İzmir'de "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 29 eğitim kurumundaki aramaları devam ediyor.

İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu
İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu
GİRİŞ 18.08.2015 10:16 GÜNCELLEME 18.08.2015 10:16

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla sabah saatlerinde 29 eğitim kurumunda başlattığı arama kapsamında, okullardaki evrakların incelenmesi ve bilgisayar belleklerinin kopyalanması işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

"Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek", "Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alınan ve eğitim kurumlarında yönetici konumunda oldukları öğrenilen 8 kişinin, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

"Sahte belge düzenledikleri", "örgüte maddi kazanç sağladıkları" ve "eleman kazandırdıkları" öne sürülen şüphelilerin, "gerekli izin olmadan okullarda tadilat yaptıkları ve buna uygun olarak sahte yangın ruhsatı düzenledikleri, böylelikle öğrencilerin hayatlarını da tehlikeye attıkları" iddia edildi.

Öte yandan arama yapılan eğitim kurumlarından birinde, yurtdışına çıkmadan önce Fetullah Gülen tarafından daha sonra da örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu belirtilen Bekir Baz tarafından kullanıldığı bildirilen bir odanın bulunduğu, burada da inceleme yapıldığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler