Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'da şehit düşen 3 askerin cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı
Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı
GİRİŞ 19.08.2015 11:16 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:17

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan 3 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesindeki törende şehit Jandarma Komando Uzman Çavuşlar Latif Adıgüzel ve Muhammet Tufan ile Jandarma Komando Astsubay Metin Aydemir'in öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Törene katılan şehit Tufan'ın eşi ve çocukları ile yakınlarını komutanlar teskin etti.

Daha sonra şehit uzman çavuş Adıgüzel'in cenazesi Nevşehir'e, uzman çavuş Tufan'ın cenazesi Eskişehir'e, astsubay Aydemir'in cenazesi de Erzurum'a uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve kurum amirleri katıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Fisovası mevkisinde daha önce yol kesen, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan, güvenlik güçlerine pusu kuran, asker kaçıran terör örgütü üyelerine yönelik dün güvenlik güçlerince operasyon başlatılmış, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı