Şehit Oktay İzgi'nin oğlu yürekleri dağladı

Kayseri’de, şehit babası Oktay İzgi’nin fotoğrafını gösterip “Bu babam” diyen 3 yaşındaki Eymen, törene katılanları ağlattı.

Şehit Oktay İzgi'nin oğlu yürekleri dağladı
Şehit Oktay İzgi'nin oğlu yürekleri dağladı
GİRİŞ 17.09.2015 11:31 GÜNCELLEME 17.09.2015 12:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hakkâri ve Mardin’de şehit düşen 5 polis memuru için tören düzenlendi. Kayseri’de, şehit babası Oktay İzgi’nin fotoğrafını gösterip “Bu babam” diyen 3 yaşındaki Eymen, törene katılanları ağlattı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde terör örgütü PKK’lıların zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlattıkları ve 3 polisin şehit olmasına neden olan bombanın, yol kenarında bulunan bir ekmek tandırına tuzaklandığı ortaya çıktı. Patlamada şehit olan Komiser Yardımcısı Oktay İzgi Kayseri’de, Sezgin Uludağ Isparta’da; Hakkâri’de şehit olan polis memurları Mehmet Tuh Hatay’da, Serkan Çölkesen Antalya’da son yolculuklarına uğurlandı.

Terör örgütü PKK’nın Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ Isparta’da, Komiser Yardımcısı Oktay İzgi Kayseri’de; Hakkâri’de şehit olan polis memurları Mehmet Tuhal Hatay’da, Serkan Çölkesen Antalya’da son yolculuklarına uğurlandı. Nusaybin’deki saldırıda teröristlerin bombayı yol kenarındaki ekmek tandırına yerleştirdikleri ortaya çıktı. Nusaybin’de şehit olan Çağdaş Arslan ise memleketi Zonguldak’ta bugün toprağa verilecek.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Nusaybin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi’nin (40) acı haberi, Kayseri’deki yakınlarını yasa boğdu. Aslen Erzurumlu olan evli ve 2 çocuk babası İzgi’nin annesi Kadriye İzgi ve yakınlarının Kayseri’de yaşadığı, babası Dilaver İzgi’nin daha önce vefat ettiği öğrenildi. Şehit İzgi’nin, 25 Nisan’da Nusaybin’de çıkan olaylarda çatışmaların ortasında kaldığı fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ifade edildi.

YEDEKLERDEN GİRMİŞ

Nusaybin’de şehit olan polislerden Çağdaş Arslan’ın (23) Zonguldak’ın Beycuma Beldesi’nde yaşayan babası Adnan ve annesi Sibel Arslan, acı haberle gözyaşı döktü. Anne Arslan, “Ben sana ‘Gel’ dedim. Beni niye dinlemedin? Sana nasıl kıydılar?” diye ağıt yaktı. Oğluyla en son 2 gün önce konuştuğunu belirten acılı anne, “Ramazan Bayramı’nda yanımıza gelmişti. ‘İzinler kapatıldı’ diyerek görev yerine gitmişti. Yollamak istememiştim. En son telefonda 2 gün önce görüşmüştük. Polis meslek yüksek okuluna yedeklerden girerek mesleğe başlamıştı. Nasibinde öyle varmış” dedi. Anadolu lisesi mezunu 3 yıllık polis memuru Arslan’ın ilk görev yeri olan Kocaeli’den geçtiğimiz yıl Nusaybin’e tayin edildiği öğrenildi.

6 AY İZİN ALIP HASTA ANNESİNE BAKMIŞTI

Nusaybin’de şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ’ın (29) acı haberi ile Isparta’daki baba ocağına ateş düştü. 3.5 yıllık polis Uludağ’ın, pankreas rahatsızlığı bulunan annesine bakmak için 6 ay refakatçi izni aldığı ve 1 ay önce Nusaybin’e gittiği belirtildi. Acılı baba Mehmet Uludağ, oğlunu önceki gün rüyasında gördüğünü ifade ederek, “Rüyamda kapıyı açtı, ‘Baba ne yapıyorsun?’ dedi. ‘Ne oldu bir şey mi var?’ dedim. ‘Yok sen rahatına bak’ dedi. Sonra uyandım. Gece saat 3’tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra ‘Arayayım’ dedim. Daha sonra annesini o aramış. ‘Şükür’ dedim. ‘Baba beni aramayın, ben siz ararım’ demişti. ‘Görevde olurum, telefonu açamam, sonra ‘Niye açmıyor telefonu?’ diye düşünürsünüz’ demişti” diye konuştu. Acılı anne Selver Uludağ’ın “Kuzum, kuzum, kuzum gitti” feryatları yürekleri dağladı. Şehidin İstanbul’da hemşire olarak görev yapan kız arkadaşının da acı haberi aldıktan sonra Isparta’ya gittiği öğrenildi. Şehitler, Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

BOMBA EKMEK TANDIRINDA

Nusaybin’deki saldırıda PKK’lıların zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlattıkları tahrip gücü yüksek el yapımı bombanın, yol kenarındaki ekmek tandırına tuzaklandığı ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle tandır yıkılırken, çevredeki evlerin camları kırıldı, bir işyerinin kepenkleri yerinden çıktı. HAKKÂRİ’DEN TÖRENLE UĞURLANDILAR Hakkâri’de önceki gün bir hükümlüyü cezaevine götüren zırhlı araçların geçişi sırasında terör örgütü PKK’lıların yola döşedikleri mayının patlatılması sonucu şehit düşen polis memurları Mehmet Tuhal ile Serkan Çölkesen ise Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile Van’daki Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenlerin ardından uçakla memleketlerine uğurlandı. Patlamada hükümlü A.K. de ölmüştü.

‘HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR’

Şehit Serkan Çölkesen’in (24) Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Kızıltoprak Mahallesi’nde yaşayan babası Bayram ve annesi Hacer Çölkesen ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit polisin İstanbul’dan kendi isteğiyle Hakkâri’ye tayin olduğu ve 4 Ağustos’ta Hakkâri’ye gitmek için aldığı bileti sosyal medyada “Her son yeni bir başlangıçtır” notuyla paylaştığı görüldü. Şehit polis, saldırıya uğradığı zırhlı aracın önünde poz verdiği fotoğrafı da sosyal medyada paylaştı. Çölkesen’in şu paylaşımları dikkat çekti: “Unutmayınız; Hakkâri vatandır, Şırnak vatandır, Diyarbakır vatandır; Cizre, Silopi, Yüksekova, Şemdinli vatana kanla zimmetli emanetlerdir Dr. Devlet Bahçeli. Şehadeti saadet bilenler için yenilgi yoktur. Çözüm süreci artık resmen başlamıştır. Vatana ve millete hayırlı olsun! Şehitler ölmez, ama şehit anaları her gün diri diri mezara konulur bu ülkede.”

YORUMLAR 7
  • Mardinli Muro 8 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim bu şehitlerin ve yetimlerin hakkını bırakma, adil sıfatınla bunlara adaletini uygula, bu çocukların hakkını bırakma yarabbi, yarabbi bu teröristleri ve vatan hainlerini kahhar sıfatınla kahreyle
    Cevapla
  • Sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu erzurum un kaçıncı şehidi kaçıncı yetimi zalimler bizden daha çok faydalaniyorsunuz bu devletten elbette bu zorbaligin bedeli var adaleti (Haktan) dilerim sizide çaresiz bıraksın şehit eşleri gibi amin.
    Cevapla
  • Sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu erzurum un kaçıncı şehidi kaçıncı yetimi zalimler bizden daha çok faydalaniyorsunuz bu devletten elbette bu zorbaligin bedeli var adaleti (Haktan) dilerim sizide çaresiz bıraksın şehit eşleri gibi amin.
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yetimin yüzü suyu hürmeti allah zalimleri helak etsin
    Cevapla
  • takipci 8 yıl önce Şikayet Et
    amiinn amin...
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sehit olanlara sebeb olanlarin Allah belasini versin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman