İsmini bulabilmek için metrelerce kuyruk oluştu!

Batman’da İş-Kur’un, ’Toplum yararına çalışma programı’ kapsamında istihdam edilecek 2 bin kişinin isim listesi, duvara asıldı.

İsmini bulabilmek için metrelerce kuyruk oluştu!
İsmini bulabilmek için metrelerce kuyruk oluştu!
GİRİŞ 06.11.2015 13:44 GÜNCELLEME 06.11.2015 13:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Batman İş-Kur Müdürlüğünün, ’Toplum yararına çalışma programı’ adı altında 2 bin kişi istihdam edildi. 1000 kişi, çeşitli kurumlarda istihdam edilirken, Milli eğitime Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 1000 kişinin isimleri ise İş-Kur Müdürlüğü binasının bulunduğu duvara asıldı. Listede isimleri olanlar sevinirken, isimleri bulunmayanlar ise bu duruma tepki gösterdi.

Duvara asılan listelerde isimlerini arayan işsizlerden Abdulkerim Erişen, "Yıllardır İş-Kur’da kaydım olmasına rağmen ismim bir türlü çıkmıyor. 7 çocuğum var, toplam 9 nüfusuz, her seferinde diyorlar ki, ’çocuğu çok olan çalışsın’ ama bir türlü adım çıkmıyor. Adalet bunun neresinde? Herkes bildiğini yapıyor" dedi.

İşsizler yaklaşık 15 metre uzunluğundaki duvara asılan isim listelerinde kendi isimlerini bulmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun süren aramalarda isimlerini bulanlar, iş buldukları için sevinirken, iş bulamayanlar ise İş-Kur’dan üzgün olarak ayrıldı.

YORUMLAR 2
  • AlpEren 8 yıl önce Şikayet Et
    hdpkaka oy veren ve Devletimizden maaş alan ve işe talip olanlara hakkımızı helal etmiyoruz
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Doğuda terör biterse .. İŞSİZLİK diye birşey kalmadığı gibi ! İddia ediyorum BATI'dan göç bile olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı