Uluslararası fuhuş çetesi tutuklandı

İstanbul polisinin 4 gün önçce düzenlediği operasyonla çökerttiği uluslararası fuhuş çetesi üyesi 24 kişi tutuklandı.

Uluslararası fuhuş çetesi tutuklandı
Uluslararası fuhuş çetesi tutuklandı
GİRİŞ 16.11.2015 22:16 GÜNCELLEME 16.11.2015 22:16

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nin, 4 gün önce 'beyaz kadın ticareti' yapan uluslararası bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. 32 kadının mağdur olarak kurtarıldığı operasyon sonrası çok yönlü soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan 25 çete üyesinden 24'ü adliyeye götürüldü. Savcılık tarafından alınan ifadelerin ardından "fuhuş" ve "beyaz kadın ticareti yapmak" ile suçlanan 24 çete üyesi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 24 çete üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 

İŞ VAADİYLE KANDIRDILAR

Ahlak Büro Amirliği tarafından sürdürülen soruşturmada, uluslararası fuhuş çetesinin, kadınları yurt dışından "manken, model" "çocuk bakıcısı" "yaşlı hasta bakıcısı", "hizmetçi" gibi meslek gruplarında çalıştıracaklarını söyleyerek kandırıp getirdikleri belirlendi. Pasaportlarıne el konulan ve boş senet imzalatılarak borçlandırılan kadınların tehditle fuhuş yaptırdıkları otaya çıktı.

"YAZLIK LASTİK GELDİ" 

Polis tarafından sürdürülen soruşturmada çete ile ilgili ilginç detaylar yer almıştı. Soruşturmada çete üyelerinin, fuhuş evlerine yeni bir kadın getirildiğinde müşterilerine "Yazlık lastiklerimiz geldi. Test etmek için sizi de bekleriz" şeklinde davet mesajı attığı da belirlenmişti. Polis tarafından tespit edilen bu konuşmalarda dosyaya konuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler