Ulucanlar cezaevi mahkumları taşındı
Kamuoyunda Ulucanlar Cezaevi olarak bilinen Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevinin Sincan'daki yeni yerine nakil işlemi tamamlandı.

GİRİŞ 03.07.2006 12:14
GÜNCELLEME 03.07.2006 12:14
Cezaevinde kalan bin 250 tutuklu ve hükümlünün tamamı hafta sonunda Sincan'daki yeni cezaevlerine nakledildi.
Ulucanlar cezaevinde kalanlar, Sincan'daki "Ceza infaz kurumları kampüsü" olarak adlandırılan bölgeye inşa edilen 4 ayrı cezaevine götürüldü. Kampüs "kadın cezaevi", 18-21 yaş arasındaki tutuklu ve hükümlüleri barındıracak "çocuk ve genç cezaevi" ve 2 adet L tipi ve 2 adet F tipi cezaevinden oluşuyor.
Kampusta, bu cezaevlerinin hizmet işlerinin görülmesi için bir de açık cezaevi yer alıyor. L-1 ve L-2 cezaevleri bin 300'er, kadın ve çocuk cezaevleri de 300'er kişilik kapasiteye sahip.
(aa)