Hakkari'de, bildiriye imza atan okutmana gözaltı

Hakkari Üniversitesi'nde okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, hain bildiriye imza attığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hakkari'de, bildiriye imza atan okutmana gözaltı
Hakkari'de, bildiriye imza atan okutmana gözaltı
GİRİŞ 14.01.2016 13:58 GÜNCELLEME 14.01.2016 13:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hakkari Ünivesitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, Hakkari Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bugün üniversitede gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülen Suvağcı, daha sonra adliye binasına getirildi. Burada savcılıkta ifadesi alınan Suvağcı serbest bırakıldı.

EĞİTİM SEN: SAVAŞA KARŞI OLANLAR KORKMAYACAK

Ümran Roda Suvağcı, çıkışta gözaltına alınması ile ilglii gazetecilere konuşmak istemezken, adliyeye gelen Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan ise Suvağcı'nın bildireye imza attığı için gözaltına alındığını söyledi. Aşkan şöyle dedi:

"Türkiye genelinde sayıları 2 bine yaklaşan akdemisyenler savaşa karşı barış için' bildiri metnine imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Tabii savaşı biz de istemiyoruz. Üyemiz olan Ümran Roda Suvağcı da savaş istemediği için herhalde bildiri metnine imza atmış. Savaşı istemeyenlerin sayısı Türkiye'de giderek artacak. Zaten bizim de dileğimiz bu. Üyemiz gözaltana alındı. Şu an savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tabi bu dava ilerde de devam edecek. Şu an herhalde Türkiye'nin her yerinde imza atanlar gözalatına alınıyor. Savaşa karşı olanlar korkmayacak."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • ÇEÇEN 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be meğer ne çok osmanlı düşmanı ajan dolmuş ülke ve kene gibide yapışıp yüzyıllardır bu halkın kanını emmişler bu olaylarla su topu gibi hepside yüzeye çıktı mite işte bırakmıyolar bide şu chp seçmeni gözünü açmaya geçtim aralasa azıcık keşke
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    göz altı yetmez gerekeni yapın artık.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    tabibler odası, eğitimsen, disk, kesk,barolar birliği daha buna benzer bir çoğu PKKlıymış meğer
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    işine derhal son verin...hainlerin ülkemizde işi yok...bundan sonra böyle...işinize gelirse....
    Cevapla
  • mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu hakkariden 2 öğretim görevlisi imza atmış odtü den ise 25-35 tane öğretim görevlisi imza atmış onlar neden gözaltına alınmıyor ? ne işe yarar bu ödtü rektörü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz