Terörist İsmail Akkol'dan 5 soruya da aynı cevap

Önceki gün yakalanan Sabancı suikastinin zanlısı İsmail Akkol'un ilk ifadesi alındı..

Terörist İsmail Akkol'dan 5 soruya da aynı cevap
Terörist İsmail Akkol'dan 5 soruya da aynı cevap
GİRİŞ 04.02.2016 15:21 GÜNCELLEME 04.02.2016 15:23
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sabancı suikastı sanığı DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, örgüt üyeliği, silahlar ve nereye gideceklerine yönelik 5 soruya da "Susma hakkımı kullanıyorum" diyerek yanıt vermedi.

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın, ifade tutanakları da ortaya çıktı. Tutanaklara göre 'etkin pişmanlıktan' yararlanabilecekleri de hatırlatılan Akkol ve Adıyaman'ın, kendilerine 15 dakika içinde, örgüt üyeliğinden silahlar ve nereye gideceklerine yönelik 5 soruya da "Susma hakkımı kullanıyorum" diyerek cevap vermedi.

Dün saat 18.10'da başlanan ifadelerde sanıklara ilk olarak, etkin pişmanlıktan yararlanabilecekleri hatırlatıldı. Ardından da, İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'a, "Herhangi bir yasadışı silahlı terör örgütüne üyeliğiniz var mıdır, açıklayınız. DHKP C terör örgütüne üyeliğiniz var mıdır? Örgüt kapsamında herhangi bir eylem veya faaliyet gerçekleştirdiniz mi? Yakalandığınız esnada üzerinizden ele geçen malzemeleri nereden, kimden ve ne şekilde temin ettiniz? Yakalandığınız esnada üzerinizden ele geçen sahte kimliği kimden, nerede, ne zaman ve ne şekilde ele geçirdiniz? Türkiye'ye nereden, ne zaman ve ne amaçla giriş yaptınız, eğer yakalanmasaydınız nereye gidecektiniz?" diye 5 soru soruldu. Yaklaşık 15 dakika süren ifade alma işleminde, bu sorulara sanıkların verdiği tek yanıt ise "Susma hakkımı kullanıyorum" oldu.

YORUMLAR 29
  • Hayri 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelsin bu ülkeye.
    Cevapla
  • cizik 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin uzerini cizmisler yoksa yakalanmazlardi.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdi içeri girer yer içer yatar....
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    hak mı
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Asın bunu yada vatandaşa verin arada kaynar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri
Başkan Erdoğan ile Miçotakis görüşmesinde Atina'nın beklentisi