Nutuk'u ezberleyen hırsız serbest kaldı

Antalyalı ev sahibi, şikayetini çekmek için hırsıza Nutuk'u okuma ve hakimin 3 sorusunu doğru bilme şartı koştu.

Nutuk'u ezberleyen hırsız serbest kaldı
Nutuk'u ezberleyen hırsız serbest kaldı
GİRİŞ 22.02.2016 13:54 GÜNCELLEME 22.02.2016 14:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) sanatçısı Saygın G.’ nin Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 1’inci kattaki evine sabaha karşı açık bırakılan pencereden hırsız eli uzandı. Hırsız pencerenin yakınında bulunan masadan fotoğraf makinesi, saat ve çiftin çantasını çaldı.

CEZAEVİNDE BULUNDU

Yaklaşık 2 bin 500 lira değerinde para ve eşyası çalınan Saygın G. hemen polisi aradı. Polis evde incelemeler yaptı ama 10 yıl önce yaşanan suçun faili 8 yıl sonra zaten başka bir suç nedeniyle cezaevinde yatarken bulundu.

"NUTUK'U EZBERLESİN ŞİKAYETÇİ OLMAYAYIM"

Bunun üzerine avukatı Saygın G.’ yi arayarak emniyete çağırdı. Avukatın ‘Hırsızdan şikayetçi misiniz, talebiniz nedir?’ sorusu üzerine müşteki sanatçı kimsenin aklına gelmeyecek bir şey talep etti.

Saygın G., “Eğer hırsız Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı dönemini birinci ağızdan aktardığı Nutuk adlı eserini 30 gün içerisinde okur ve savcının kitaptan sorduğu 3 soruyu yanıtlayabilirse hırsızdan şikayetçi olmam” dedi.

ÜÇ SORUYU BİLDİ, KURTULDU

Bunun üzerine harekete geçen uzlaşmacı avukat, hırsız E. A. ile iletişime geçerek müştekinin talebini iletti. E.A. olay sebebiyle kendisinin de üzüntülü olduğunu ancak üzerinden zaman geçmesi sebebiyle olayı hatırlayamadığını belirtmesine rağmen müştekinin Nutuk talebini kabul etti. 30 gün boyunca kitabı okuyan hırsız savcının yönelttiği üç soruyu da bilince Saygın G. şikayetini geri çekti.

"OLAYA KARIŞTIĞINDA REŞİT BİLE DEĞİLMİŞ"

Olayın yaşanmasının ardından hırsızın bir daha kimsenin canını yakmaması amacıyla şikayetçi olduğunu belirten Saygın G., “Hırsızın yakalandığı bildirildiğinde olaya karıştığında daha reşit bile olmadığını öğrendim. Hırsızdan ne talep edebilirsiniz ki? O an spontane olarak aklıma böyle bir talep geldi. Açıkçası çok da faydası olacağını düşünmüyorum ama ileride çocuklarına anlatacağı bir hikayesi oldu. Belki en azından biraz olsun farklı düşünebilmesini sağlamışımdır” dedi.

 

YORUMLAR 4
  • fuat 8 yıl önce Şikayet Et
    eeeee kamu davası yokmu bu ne yav ...... çok saçma
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    akılsz
    Cevapla
  • mevlana 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel hırsız nutuk ile dünyasını kurtarmış! Bakalım ahirette KUR'AN-I KERİM'DEN SORULACAK ÜÇ SORUYA YANIT VEREBİLECEK Mİ?
    Cevapla
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Hz.Muhammed.(s.a.v.) hayatını okutsaydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti