İnsan Vakfı'ndan Suriye Azez'e Çadırkent

İnsan Vakfı, Suriye Azez’de 1.000 kişinin yaşayacağı İnsan Vakfı Çadırkentini kurdu.

İnsan Vakfı'ndan Suriye Azez'e Çadırkent
İnsan Vakfı'ndan Suriye Azez'e Çadırkent
GİRİŞ 03.03.2016 08:51 GÜNCELLEME 03.03.2016 09:51

İnsan Vakfı, saldırılar ve kış mevsimiyle birlikte iyice zorlaşan yaşam şartlarında hayata tutunmaya çalışan savaş mağdurları için “Kardeşlik bedel ister” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, Suriye Azez’de 1.000 kişinin yaşayacağı İnsan Vakfı Çadırkentini kurdu.

Azez’in Armuta bölgesinde kurulan, tamamını korunmasız kadın ve çocukların oluşturduğu bin kişinin barınacağı çadırkentte 110 çadır bulunuyor.

Çadırkent ile ilgili açıklama yapan İnsan Vakfı Genel Başkanı Kemal Eliş şunları söyledi:
”İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Yardım komisyonu Başkanı Hamza Tural ve İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı yönetimindeki yardım ekibimizin Azez’de kısa sürede kurduğu İnsan Vakfı Çadırkentinde dul ve yetimlere güvenli ve kötü hava şartlarına karşı korunaklı bir yaşam alanı sağlıyoruz. Çadırkentimizde wc, banyo ve mutfak gibi ortak kullanım alanları da oluşturduk.

 

Her bir çadırda kalan ailelerimize kendilerine 2 ay yetecek erzak ve temizlik malzemesi, 3 yaylı yatak, 5 battaniye ve 1 soba verildi. Ailelerimize ayrıca 5’er battaniye, halı, mutfak araç gereci gibi yardımları da organize ediyoruz, en kısa sürede ulaştıracağız inşallah. İnsan Vakfı olarak ayrıca çadırkent yönetimimize yakıt ve çevre düzenleme için nakit yardım da yaptık.

Sadece korunmasız kadın ve çocukların kaldığı İnsan Vakfı Çadırkentine önümüzdeki günlerde okul, mescit, sağlık merkezi, yeni prefabrik banyo ve wc kabinleri gibi ortak yaşam alanları kazandırmayı, kuracağımız güneş enerjisi sistemi ile çadırların tümüne elektrik verebilmeyi ve banyo mutfak gibi alanlara sıcak su temin edebilmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda da hayırseverlerden destek bekliyoruz. Hayırseverlerimiz gerek bize  (0212) 534 41 61 nolu telefondan ulaşarak gerek www.insanvakfi.org.tr adresli sitemizden, gerekse bankalar yoluyla destekte bulunabilirler.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı