Madımak Faciası kurbanlarına anıt

Madımak Oteli yangınında ölenlerin anısına yaptırılan 'Sivas Şehitleri Anıtı' düzenlenen törenle açıldı. Güvercin figüründen oluşan anıtın barışı simgelediği belirtildi.

Madımak Faciası kurbanlarına anıt
Madımak Faciası kurbanlarına anıt
GİRİŞ 01.09.2006 17:45 GÜNCELLEME 01.09.2006 17:45

Törene, yöresel kıyafetler giyen kadınların da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen otel yangınında ölen 35 kişinin anısına Pir Sultan Abdal'ın doğup büyüdüğü Banaz köyüne bir anıt yaptırdı. Cahit Koççoban tarafından yapılan anıt için bugün bir açılış töreni düzenlendi.

Törene Vakıf Başkanı Cafer Doğan'ın yanı sıra yaklaşık 150 kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmadığı törende otel yangınında ölen 35 kişinin ismi tek tek okunarak yoklama yapıldı. Kalabalık ise, her okunan ismin ardından 'burda' diyerek karşılık verdi. Bu sırada bazı ailelerin ağladığı gözlendi.

Vakıf Başkanı Doğan, törende yaptığı konuşmada, olayda ölenleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Anıtın mimarı Cahit Koççoban da beton kaide üzerine metalden 35 güvercin figürünün bulunduğu anıtın barışı simgelediğini kaydetti. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Açılış öncesi anıtın üstünün siyah bir örtüyle kapatılması ise dikkat çekti. Törende, yangında ölenlerin aileler de birer konuşma yaptı. Tören sazlar eşliğinde okunan marşlarla sona erdi.

2 Temmuz 1993 yılında yaşanan olayda, Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri programının yapıldığı Madımak Oteli yanmıştı. Olayda, 2 otel görevlisi ve 2 Hollandalı turistin de aralarında bulunduğu 37 kişi hayatını kaybetmişti.


(cihan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da havası en kirli ve en temiz ilçeler belli oldu: Listeyi gören gözüne inanamadı
Üçüncü Dünya Savaşı'nda en güvenilir 10 ülke! Listede sadece bir İslam ülkesi var...