Ankara’ya Öcalan’ı sorgulayan müdür

Ankara’da yaşanan 3. patlama olayının ardından hükümet, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ı Ankara Emniyet Müdürü olarak atadı.

Ankara’ya Öcalan’ı sorgulayan müdür
Ankara’ya Öcalan’ı sorgulayan müdür
GİRİŞ 16.03.2016 11:01 GÜNCELLEME 16.03.2016 11:02

Karaaslan, uzun yıllar Emniyet İstihbaratı’nda görev yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi’nde PKK’nın faaliyetlerini izleyen şubenin müdürlüğünü yapan Karaaslan, 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen terörist başı Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’ndaki sorgusuna katılan ekipte yer aldı. 

Ankara Garı önünde 10 Ekim’de yaşanan patlama olayının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın görevden alınmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki, “kademeli vekâlet” dönemi önceki gün imzalanan kararname ile son buldu. 

Süreci hızlandırdı

Vekâlet dönemi sırasında Ankara’da iki bombalı eylem daha yaşanması üzerine İçişleri Bakanlığı Ankara’ya yapacağı atamayı kararnamenin öncesine çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümetin kurulmasıyla birlikte ortaya çıkan il emniyet müdürleri kararnamesi beklentisi henüz devam ederken, muhalefet başta olmak üzere kamuoyundan gelen şiddetli eleştiri ve baskılar Ankara’ya yeni emniyet müdür atanması sürecini hızlandırdı.

Bu süreçte emniyet camiasındaki farklı isimler Ankara Emniyet Müdürlüğü için gündemde kaldı. Ancak 17 Şubat eyleminin ardından gerek hükümet, gerekse Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan değerlendirmeler sonrasında Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın ismi gündeme geldi. 

Karaaslan, emniyet teşkilatı içinde, “sakin karakter” yapısı ile tanınıyor. 1983’te Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra komiser rütbesindeyken EGM İstihbarat hizmetlerinde görev alan Karaaslan, uzun yıllar bu branşta görev yaptı. 

Karaaslan: Allah yardımcımız olsun

Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Mahmut Karaaslan, “Güçbirliği Platformu” toplantısına katılmak üzere Van’a gelmesi beklenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı karşılamak üzere Ferit Melen Havalimanı’nda hazır bulundu. Karaaslan, burada Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasına ilişkin soru üzerine “Bir görevden başka bir göreve gidiyoruz. Son gelişmeleri de  biliyorsunuz, Allah yardımcımız olsun. Her ayrılık hüzünlüdür. Bu görev süresinde hep bana destek oldunuz. Başka bir söylemek istemiyorum. Büyüklerimizin takdiri bu yönde. Allah yardımcımız olsun” yanıtını verdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!