Duvar sıvasında bomba tuzağı

Nusaybin'deki kalleş saldırıda, PKK'lıların üzeri sıvayla kapatılarak gizledikleri bombayı patlattıkları ortaya çıktı.

Duvar sıvasında bomba tuzağı
Duvar sıvasında bomba tuzağı
GİRİŞ 04.04.2016 05:21 GÜNCELLEME 04.04.2016 08:08
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Teröristlerin, 15-20 adet EYP’yi Jammer'a yakalanmamak için kablolu düzenekle patlattıkları tespit edildi. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu patlamanın ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, binanın teröristlerden arındırılmasının ardından içeriyi son bir kez kontrol etmek için giren güvenlik güçleri, binanın temiz olduğunu gördü. Ancak teröristler, bu sırada kalleş tuzağı devreye soktu.

20 EYP KULLANILDI

Binanın duvarlarına yerleştirilen ve üzeri sıvayla kapatıldığı için farkedilmeyen birbirlerine kabloyla irtibatlandırılmış 15 ila 20 el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirildi.Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, binalara güvenlik güçlerinin girişleri, uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı jammer eşliğinde yapılıyor. Ancak bu durumu farkeden PKK militanları, yüzlerce metrelik kablolar döşemek suretiyle bombalarını hazırlamaya başladı. Son olayda da kablolu bir düzenekle binanın patlatıldığı bildirildi.

YPG DESTEK VERDİ

Güvenlik kaynakları, teröristlerin 1.5-2 metre yüksekliğinde ve genişliğinde taşlarla inşa edilen barikatları içeriden çelik levhalarla güçlendirdiğini bildirdi. PKK, Nusaybin'de YPG unsurlarının da desteğiyle Cizre tecrübesi doğrultusunda hazırlık yaptı.

Neredeyse bütün binaların EYP'lerle tuzaklandığı öğrenildi. Kamışlı'dan Nusaybin'e ulaşan ve geçmişte kaçakçılık için yapılmış olan yer altı tünellerinden de bölgeye YPG militanları, silah ve mühimmat ulaştırdı. Ancak operasyonlar başladıktan sonra bu hat tamamen kesildi.

YORUMLAR 33
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Sivaciyi bulun parmaklarini ben itinayla duzlerim
    Cevapla
  • Milli Genç 8 yıl önce Şikayet Et
    Mardin'e kadar böyle kayıplar olmuyordu.
    Cevapla
  • editörsüz 8 yıl önce Şikayet Et
    tamamını uçaklarla ve tanklarla yerle bir edin...aslanlarımız şehit olmasın...hain teröristlerin hepsini gebertin...yandaşları da dahil...
    Cevapla
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Terorle mucadelenin sonuna kadar arkasindayiz ama sanki biseyler eksik. Neden zaiyatlar artti neden daha etkili mucadele edilebilecekken imkanlar daha etkili kullanilmiyor. Tanklar nerede kardesim ucaklar helikopterler neden kullanilmiyor gir bunlarla dumduz et kim hesap soracak senden butun binalar tuzaklanmis madem halkta tahliye edilmisken gir dumduz et iste. Bazen devletin bu tevazusu adami cileden cikartiyor be kardesim nusaybine pyd den aleni destek olmasina ragmen hala birsey yapilmiyor. Vatanini seven bir kürt...
    Cevapla
  • Gerçek Urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ermenilerden akla gelmeyenleri yapanları tutup konuşturup ne halt çevirdiklerini bir bir söyletip bileceksin hainlerin metotlarını .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması