3. Havalimanı'na 'Afyon mermeri' önerisi

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şehitoğlu 'Yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar'ın mermeri kullanılmalıdır' dedi.

3. Havalimanı'na 'Afyon mermeri' önerisi
3. Havalimanı'na 'Afyon mermeri' önerisi
GİRİŞ 12.04.2016 15:31 GÜNCELLEME 12.04.2016 15:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar mermerinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Şehitoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yapımı devam eden havalimanının, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağına dikkati çekti.

Bu havalimanının ihracatçılar için dünyaya açılan bir kapı olacağını ifade eden Şehitoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyadaki birçok havaalanı, yerli malzeme kullanılarak yapıldı. Türkiye'nin önemli yapıları inşa edilirken de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. 3.havalimanı inşaatında yerli mermer ve doğaltaşların kullanılması için bir takım çalışmaların yapılmasını talep ederek, projeye ilişkin yaptığımız çalışmayı yetkililerle paylaştık. Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu başta olmak üzere ilgili kişilere bu çalışmamızı detaylarıyla gönderdik."

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz ederek projenin hayata geçmesi için ilk adımın atılmasını sağladığını belirten Şehitoğlu, yapılan bir dizi görüşme ve toplantının ardından 3. havalimanı inşaatı yönetimine mermer sunumları yapılacak tarihin netleştiğini bildirdi.

Şehitoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Görüldüğü gibi sektör için birlikte hareket edildiğinde ulaşılamayacak hedef yok. Tüm dünyanın gözü böyle bir projenin üzerindeyken yerli sanayinin dikkatini çekmemek olmazdı. Bir adım atıldı, bir öneri ciddiyetle ele alındı ve ilgililerle görüşüldü. Bu öneri somutlaştı. Sektörümüzün değerli temsilcileri bu sunumu, kendi firmalarına ait numune örneklerini 6 Mayıs tarihine kadar hazır etmelidir. Yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar'ın mermeri kullanılmalıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Nizamettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Her seferinde türk malına yerli firmalara taş koyan şu fosilleşmiş ithalatçıları kınınıyorum. TÜRKİYE NİN GELİŞMESİNİ İSTİYORSAK TÜRK LİRASININ DEĞERLENMESİNİ istiyorsak BİR İKİ YIL İTHALAT YAPMAYALIM KİMSE ÖLMEZ
    Cevapla
  • bilmez 8 yıl önce Şikayet Et
    bence andezit taşı yapılmalı
    Cevapla
  • hadde 8 yıl önce Şikayet Et
    herşey yerli olmalı
    Cevapla
  • Serdar SERTDEMİR 8 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ vişnesi daha güzel bir mermer. Havalimanına bu mermeri yakışır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!