MHRS Randevu Sistemi- MHRS nasıl alınır ?

Hastanelerden sonra Aile Sağlığı Merkezleri'de MHRS üzerinden randevu alabilecek. MHRS randevu girişi-MHRS randevu nasıl alınır?

MHRS Randevu Sistemi- MHRS nasıl alınır ?
MHRS Randevu Sistemi- MHRS nasıl alınır ?
GİRİŞ 13.04.2016 10:12 GÜNCELLEME 13.04.2016 10:12

Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi yada Merkezi Hastane Randevu Sİstemi(MHRS) olarak bilinen randevu sistemi vatandaşlara devlet hastanelerinde kolaylık sağlayan sistem aile sağlığı merkezlerinde de hayata geçti. Aile hekiminizden randevu almak artık çok kolay. İnternet üzerinden veya 182 ücretsiz randevu alma sistemini arayarak randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ adresini tıklayarak TC kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz. 

MHRS Randevu Nasıl Alınır?

MHRS randevu sistemini ALO182'yi arayak veya Web üzerinden https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ adresini tıklayarak kullanabilirsiniz. Devlet hastanelerinde yakın geçmişte kullanılan sistem artık Aile Sağlığı Merkezlerinde de kullanılıyor. Aile hekiminizden veya hastane randevusu almak için size sunacağımız adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Alınan randevu iptal edilmek istenirse uygulanacak adımlar neler? MHRS randevu nasıl iptal edilir? 

MHRS Randevu Girişi-MHRS randevu sorgulama nasıl yapılır? Sağlık bakanlığına bağlı ALO182 numaralı telefon aranır. Çağrıyı karşılayan asistana TC Kimlik bilgileri verilecek kişisel bilgiler doğrulanır. Ardından randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim belirlenerek vatandaşın isteği üzerine gün ve saat belirlenerek vatandaşın seçimine sunulur. Belirlenen gün ve saat teyit edilip onaylanır. Web üzerinden MHRS Randevu sistemi nasıl kullanılır? MHRS Randevu sistemi için http://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ adresine giriş yapılır sağ köşede bulunan RANDEVU AL butonuna tıklanır. Karşımıza çıkan ekrana daha önce üye olmadıysanız TC Kimlik no, ad soyad, cinsiyet, doğum tarihi bilgileri girilerek birinci adım tamamlanır. İkinci adımda iletişim bilgileri girilir ve son olarak üçüncü adımda güvenlik bilgileri girelerek üyelik tamamlanır. MHRS randevu sorgulama- MHRS randevu girişi için üyelik tamamlandıktan sonra TC kimlik no ve oluşturulan şifre ile sisteme giriş yapılır. Aile hekiminden randevu almak için Aile hekiminden randevu al butonuna tıklanır.

MHRS RANDEVU GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN 

MHRS Randevu Alma Sistemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MHRS Randevu Nasıl İptal Edilir?

MHRS randevu iptal etmek için ALO182 randevu saatinden en az 80 dakika önce aranarak iptal edilmelidir. ALO182 asistanına iptal edilmek istenen randevu bilgileri verilerek randevu iptali doğrulanır. İptal edilen randevu vatandaşın isteği üzerine yapılır. MHRS randevu iptal etmek için  web üzerinden http://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ sistemine girilir. Karşımıza çıkan ekrana TC kimlik no ve şifre bilgileri girilerek randevu sistemine giriş yapılır. Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır. Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı