Itri mi Chopin mi?

Mehmet Görmez’in, Chopin’in ‘Cenaze Marşı’na karşı Itri’nin Tekbir’inin çalınmasını teklifi tartışma yarattı.

Itri mi Chopin mi?
Itri mi Chopin mi?
GİRİŞ 19.04.2016 07:27 GÜNCELLEME 19.04.2016 11:29
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, 1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in ‘Cenaze Marşı’na karşı Itri’nin Tekbir’inin çalınmasını teklifi tartışma yarattı. 

Yüksekova’da şehit olan Özel Harekât polisi Mustafa Sezgin’in naaşı uçağa konulurken,silah arkadaşları çalınan Cenaze Marşı’na tepki göstermiş ve hep bir ağızdan tekbir getirerek bandoyu susturmuştu. Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar da cenazelerde Chopin’in marşını istemediklerini belirterek, “Yabancının ölüm marşı şehitlerimize yakışmıyor. Şehitlerimizi, milletimizin tekbir sesleriyle bestelenen Itri’nin ‘Tekbir’ eseriyle uğurlamak için kampanya başlattık” demişti.

İMZA İÇİN TIKLAYINIZ 

HALK CENAZE MARŞI İSTEMİYOR

Görmez'in açıklamaları sonrasında sosyal medyada da Cenaze Marşı yerine şehitlerin Itri'nin Tekbir'i ve Kur'an-ı Kerim'le uğurlanması yönünde paylaşımlar arttı.

Change.org'da da konuyla ilgili imza kampanyası başlatıldı. Kampanya, "Şehitlerimiz tekbirle uğurlansın. Cenaze Marşı kalksın" başlığını taşıyor.

1932 yılına kadar böyle bir uygulama yokken Batı normlarına uyulması gerektiği kararıyla böyle bir çalışma yapılıp sonra kabul edilmesi halkta önce tepkiyle karşılanmış ama sonrasında zorunlu olarak kabul etmek durumunda kalmışlar. 

Şimdi millet bu marşı istemiyor ve şehidini tekbirle uğurlamak istiyor.

YORUMLAR 79
  • Fakı Nusret 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı bile cenazesini tekbir çalarak kaldırmamış. İslam dininde de böyle bir şey yok. Bu kampanya İslam'ı tahrif hareketidir
    Cevapla
  • Asker 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse şehidi düşünmüyo da herkes cenazesinde calan marşa takmış çokkkk güzel milletimiz var asker polis doktor kadar maaş alıyo asker polis ne iş yapıyo diyenleeeerrrrr : bu ülkenin asker ve polisi senin çocukların güvende büyüsün diye Can veriyor CANNNN . . .
    Cevapla
  • a cola 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah o guzel isimleri,varken ne isiniz var,fransiz orkestrasi ile yani Allah rizasi icin azicik insan olun.
    Cevapla
  • Ebu Muhammedeyn 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehadet makamına çıkan insanları böyle saçma sapan bir müzikle göndermek o gülerek Rabbine yürüyen kutlu kişinin ruhuna azap vermez mi? Kesinlikle Görmeze katılıyorum.Ayasofya da artık ibadete açılsın
    Cevapla
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi cok doğru bir karar ölen müslüman çalınan marş saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...