Erdoğan: Onlar bu devletin hasmıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda Kut'ül Amare programında konuştu. Erdoğan, törene damga vuran bir 'tarih' mesajı verdi.

GİRİŞ 29.04.2016 20:45 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:49
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenen Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yıldönümü törende açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Gazi olan şehit olan tüm askerlerimizi rahmetle anıyorum. Şair diyor ya "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır." Anadolu evlatları vatanın her karışını kanıyla yoğururdu. Terörle mücadelede şehit olan tüm askerlerimize rahmet, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"TARİHİMİZİ 1919'DAN BAŞLATAN ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUM"

Tüm medeniyetlerin gözbebeği Anadolu'yu bunca yıldır muhafaza edebilmemizin gerisinde büyük bir millet vardır. Millet olarak temsil ettiğimiz bu geniş algının arkasındakileri çok iyi idrak etmek zorundayız. Ders kitaplarındaki tarih anlayışında miletimizin, medeniyetimizin, neredeyse 1919 yılından sonra başlatan bir anlayışı kabul etmiyorum. Bizim ordumuz sadece muazzaf ordu değildir. Bir de mobil ordumuz vardır bu da milletimizdir. Kurtuluş savaşı bir milletin ayağa kalkışı ve şahlanışıdır.

"O KİŞİLER DEVLETİMİZİN HASMIDIR"

"Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır"

Batı medeniyetinde Türk, belli bir kavmin adı değil tüm Müslümanları ifade eden bir isimdir. Dünyada 200 milyonun üzerinde bir varlığa sahip Türkçe konuşan toplumlar denince de akla önce bizim milletimiz gelir. Millet olarak temsil ettiğimiz bu geniş algının gerisindeki büyük mücadeleyi ve fedakarlıkları çok iyi görmek, çok iyi değerlendirmek ve idrak etmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizde maalesef, nesillere bu büyük fotoğrafı gösterecek bir tarih anlayışı mevcut değil."

"Tüm cepheleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı milletimizin kıyamıdır. Yani ayağa kalkışı, şahlanışıdır. Tarih kitaplarında bizim milletimiz için ne denir? Asker millet veya ordu millet ifadesi kullanılır. Çünkü biz gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alabilen bir milletiz. Yani bizim ordumuz sadece muvazzaf değildir. Ayrıca bizim bir de mobil ordumuz vardır. O da milletin ta kendisidir."

"KİTAPLAR KÜTÜPHANELER YETMEZ"

Böyle bir milletin tarihindeki zenginliklerini anlatmaya değil kitaplar, kütüphaneler bile yetmez. Biz ne yapmışız, kendi tarihimizi gömmeye çalışmışız. Kut'ül Amare Zafere bunun en çarpıcı örneğidir. Bizim okullarda okutulan tarih kitaplarında Çanakkale Savaşı biraz işlenir. Ama bunun dışındaki olaylar görmezden gelinmiştir. Biz resmi tarihimizi yıllarca İngilizlerin istediği şekilde düzenlemişiz. 

"BU EKSİKLİĞİ KABUL EDİYORUM"

Tarihimizi yeni nesillere anlatmakta eksikliğimiz olduğunu kabul ediyorum. Kültür alanında istediğimiz gelişmeyi maalesef sağlayamadık. Şimdiki hükümet bu açığı kapatacaktır.

Osmanlı'nın çoğulcu yapısını zaafa çevirenler bizi bu topraklardan ayırdı. Fizik sınırlarımız ayrılmış olabilir ancak gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı. Kuşatma boyunca Kut ordusu adeta Osmanlı'nın bir ordusu olarak hareket etmiş ve şehit vermiştir. 

ERDOĞAN 3 FİTNEYE DİKKAT ÇEKTİ

3 fine bizim için önem arz ediyor. Bunlar bir tanesi mezhepçiliktir. Şiilik Sunnilik... Bizim Şiilik diye Sunnilik diye bir dinimiz yok. bizim dinimiz İslam'dır. Şu anda DAEŞ, El Kaide... Bunlar Kilis'e roket atarken 'Allahu Ekber' diyor. Peki ölenler kim. Onlarda 'Allahu Ekber' diyen benim kardeşlerim.

Diğer bir fitne ise ırkçılıktır. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir milletiz.

Üçüncü fitne terördür. İşte şehitlerimiz var. Askerden, polisten, koruculardan şehitlerimiz var. Fakat ben şu anda karşımda askerleri ve geleceğin askerlerini görüyorum. Sizler kutsal Peygamber ocağının mensuplarısınız. Dünyanın başka ülkesinde Mehmetçik sözü yoktur. Benim inanıyorum ki benim asker kardeşim, polisim, korucular bu yola bu inançla çıkmıştır. Bizim analarımız kınalı kuzu kime derlerdi. Askerlere... Bir de kınayı nerde yakardık. Düğünden önce geline... Bizde anlayış bu.

"ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"

Şimdi yoğun bir şekilde yapılan operasyonlar var. Bu operasyonların muzaffer ordusu sizlersiniz. Er veya geç bu operasyonlardan zaferle çıkacağız. 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 97
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    sn başkan erdoğan doğru söylemiş.tarihler eksik ve yanlış okutuldu önceleri.
    Cevapla
  • Necip 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayrımcılık yapılmıyor kardeş bizim tarihimiz 1919 da Atatürk le başlamıyor evet o bir destan ama geride daha niceleri var ve chp zihniyetiyle hiç bir kitaplarda gösterilmedi tarihimiz atatürkün samsuna gizlice gitti diye anlatıldığı gibi değil onu oraya gönderen bir padişah vardı ama ne yazıkki hiç bir yerde yazmaz sonra bir diğer detaysa Atatürk ün akrabasını tanıyan bir kişi var mı ? yok neden .....? önce burdan yola çıkılmalı.....
    Cevapla
  • mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    helal cumhur başkanım sen olmasan türkiyenin hali ne olurdu erkek dedigin böyle olur
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ina kurbab reis . tarih 1919 da baslamadi. biz yoksak tarih kitaplarına yazilacak birsey yok. .....
    Cevapla
  • ayıp 7 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah amare de bizim, 1919 da bizim, kurtuluş savaşı da bizim. Ayıp oluyor beyler ayrımcılık yapmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor