Taksim'de polis müdahalesi

İstanbul'da kutlamaların yasak olduğu Taksim Meydanı'na girmek isten gruba polis müdahale etti.

GİRİŞ 01.05.2016 09:46 GÜNCELLEME 01.05.2016 11:20
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Divan Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 40 kişilik Halk Evleri üyesi grup, Taksim Meydanı’na çıkmak istedi. Grubun önünü kesen polis, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu ve eylemcilerin basın açıklaması yapmalarına izin verdi. Basın açıklaması ardından Taksim’e çıkmakta ısrar eden ve barikatı zorlayan gruba polis tazyikli su ile müdahale etti. Polisle göstericiler arasında yaşanan arbedenin ardından eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgedeki hareketlilik sürüyor.



3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarına kapatılan Taksim Meydanı çevresinde önlem alan polis ekipleri, ellerindeki pankartla meydana çıkmak isteyen 3 kişiyi engelledi. İnşaat işçisi oldukları bildirilen 3 kişi, polisin uyarısına rağmen meydana çıkmak istedi.  Polis ekiplerince gözaltına alınan 3 kişi, emniyete götürüldü.      

BEŞİKTAŞ'TA TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

Beşiktaş'ta Taksim'e doğru yürüyüşe geçen  bir gruba polis müdahale etti. Ellerinde pankart ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı'nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı. Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı. Grup üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. 





SENDİKALAR 11'DE YÜRÜYECEK

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Bakırköy Pazar  Alanı'nda yapılıyor.DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu siyasi  partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, iki koldan alana yürüyecek.  Marmara Forum önü ve İncirli Metrobüs durağında toplanmaya başlayan gruplar, saat  11.00 civarında pazar alanına yürümeye başlayacak.

BAKIRKÖY'DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Kutlamaların yapılacağı meydana toplanma noktalarından İncirli'deki metrobüs durağında sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor. Kutlamalara katılmak isteyen sendikaların üyeleri ve vatandaşlar, ilk önce buradaki üst geçitte, ardından miting alanına giden sokak girişlerinde, son olarak miting alanı girişinde güvenlik aramasından geçiyor. Miting alanına giden sokak ve caddeler, demir bariyerlerle kapatıldı.

Bakırköy Adliyesi önündeki halk pazarı alanında yapılacak kutlamalar için fonunda büyük bir ekran bulunan ve üzerinde "1 Mayıs" yazan dev platform kuruldu.Miting alanında da polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sahne ve miting alanı arasında çift güvenlik bariyerleri kurulması dikkati çekti. Mitinge katılan vatandaşlar için seyyar tuvaletler kuruldu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 53
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    TMMOB'yi bu gibi olaylarda gördükçe mühendis olduğumdan ve yasa gereği mecburen bu kuruluşun üyesi olmak zorunda kaldığımdan utanıyorum.
    Cevapla
  • AYH 8 yıl önce Şikayet Et
    bunungibileri, ben isemde hemen kusuna dizeceksin.
    Cevapla
  • irfan arsin 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri
    Cevapla
  • misafir1 8 yıl önce Şikayet Et
    Yasak olduğunu anlamadınız mı?
    Cevapla
  • Kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    polisler elinizi korkak alistirmayin vurun su stalinist kafasina. Ataturkun dedi gibi kommunistler goruldu yerde ezilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü