TSK'dan flaş açıklama: 1172 IŞİD’li öldürüldü!

TSK tarafından ağustos ayından buyana Suriye’de 2 bin 144 IŞİD hedefi vuruldu. 1172 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 06.05.2016 04:42 GÜNCELLEME 06.05.2016 09:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağustos ayından buyana Suriye’de 2 bin 144 IŞİD hedefi vuruldu, 807’si Suriye’de, 365’i Irak’ın kuzeyinde olmak üzere 1172 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. Sayı her geçen gün artıyor.

Türkiye, IŞİD terör örgütüyle mücadele kapsamında 807'si Suriye'de, 365'i Irak'ın kuzeyinde olmak üzere 1172 IŞİD'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaşanan olaylar nedeniyle 470 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de 6,5 milyon Suriyeli, ülkedeki güvenli bölgelere sevk edildi, 5 milyon kişi de göç etmek zorunda kaldı.

Türkiye, şiddetten kaçan, 264 bin 815'i kamplarda olmak üzere 2 milyon 600 bin 561 Suriyeli sığınmacıyı kapılarını açtı. Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgelerden saldırıların artması üzerine ağustos ayından buyana TSK tarafından, angajman kuralları çerçevesinde saldırılara 'misliyle mukabele' edildi. Suriye'deki toplam 2 bin 144 IŞİD hedefi 'Fırtına' obüsleri, Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) bataryaları ve tank atışlarıyla vuruldu. Hedeflerin vurulduğu bölgelerde 807 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, 153 terörist ise yaralandı.

SINIRA SINIRSIZ TAKVİYE

Bu arada TSK, Kilis'e yönelik top, roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak Suriye sınırındaki birlikleri takviye etti. Hedeflerin önceden tespiti ve ateş altına alınması için İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin gözetlenmesine de devam edildi. Ayrıca, Suriye sınırındaki hudut birliklerine, terörist geçişlerinin engellenmesi içi ilave birliklerle takviye de yapıldı. Çalışmalar sonuç verdi; Suriye sınırında 2016'da 388 IŞİD ve 82 PYD/PKK terör örgütü mensubu
yakalandı.

365'İ IRAK'TA ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD'le mücadele kapsamında Türkiye tarafından Irak'ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi personeline ve Musul Ulusal Muhafızlarına 'eğit-donat desteği' de sağlandı. Iraklı personelin eğitimi için tesis edilen GEDU Üs Bölgesi'ndeki TSK unsurlarına yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırılarda bir asker şehit olurken, 10 asker de yaralandı. Terör örgütüne Irak'ta da misliyle mukabelede bulunuldu, 'Fırtına' obüs ve tank atışlarıyla Irak'ın kuzeyindeki 365 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. Saldırılarda çok sayıda örgüt mensubu da yaralandı.

YORUMLAR 10
  • Türkoglu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hasan efendi, biz senin gibilerin aksine imanimiz ve islamimiz geregi devletin de her insani olusum gibi hata ve yanlis yapabilecegine, icine yanlis insanlarin girebilecegine inaniyoruz. Islam devletinde dahi durum böyledir, diger devlet modellerinde ise bu tür seyler haydi haydi sorgulanir. Devleti sorgulayani vatan haini ilan edenlerin ta kendisi hem vatanin hem de Islam'in hainidir.
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    Devleti sorgulayanların kimler olduğunu bu Millet gayet net biliyor. Tarihimiz senin zihniyetine sahip olanların sorgulamalarını yazarken hiç mi düşünmezsin. kurdoğlu zihniyetleri de sorguladı ama sorgularken haçlı zihniyetine yardım etti. Sadettin köpek de sorulamıştı , kendine sorarsan accayip müslüman biriydi. Sen de sorgularken taraf olduğunu biliyor olmalısın. Bence Devletini değil de kendini sorgulasan doğruyu bulacaksın
    Cevapla
  • milli 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes sıkı dursun tsk dünyada ses getirecek operasyon yapacak bize düşen arkasında dimdik duralım hainlere prim vermeyelim
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    Admin yorumlarımı eksiksiz yayınla. Bizler Devletimizin yanında dim dik duracağız. Her vatandaş yakınında bu tür zihniyet (Devletine karşı aşağılayıcı, hakaret edici, kin besleyici) sahiplerine karşı tepkisini vermek zorundadır. Bu tepki bizlerin kanımızda yüreğimizde taşıdığımız Vatan sevdası değerlerimizden gelir. TSK nın açıklamasına dahi itliğe soyunana tepki veremeyenden vatanına hayır gelmez.
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri yapıyor ve bu ülkede vatandaşmıdır nedir bilinmez ( Türkçe lisanı ile yorum yapıyor) bir takım kişiler , Türk Silahlı Kuvvetlerinin açıklamalarının yalandan ibaret olduğunu söylüyor ve hatta bir başkası da Rusya ananizi ağlatacak diye yorum yazıyor, yetmiyor bir de bu yorumları beğenen itler çıkıyor. Sizin analarınız bu ülke vatandaşı ise göz yaşları kan olup ağlayacaklar çünkü sizler bu kafa ile vatanınıza ihanet için fırsat belleyenlerdensiniz adeta. Ve içinizdeki bu ihanet elbet bir gün sizi eleverecektir. Hiç bir şey karşılıksız kalmaz, hele ki vatana ihanet kişinin ruhuna işlemiş ise, er yada geç o ruh bu bedeli ödeyecektir.
    Cevapla
  • Türkoglu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür aciklamalar propagandadan ibaret, bunlara kimse inanmiyor.
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletinin yanında olanlar inanıyor. sen ve senin gibiler inanmasın istemiyoruz. İnşallah ömür boyu inanmazsın. Biz biriz ve diriyiz. İçimizdeki hainler bitirildikçe daha da diri oluyoruz. Sizler ülkeyi satanlara inandınız her daim. Fetö nün tezi ile Devletinize teröriste yardım eden, hırsız diye bağırdınız. Siz Devletimize düşmanlık besleyenlerin tezlerine inandığınız sürece elbet bu tür haberlerin gerçekliğine inanmak istemezsiniz. Devletimizin başarısı sizin zorunuza gidiyor. Devletimize vatandaş olmayı içine sindirememiş ihanet tohumlarısınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak