Go-Kart faciasında karar çıktı

Sakarya'da Go-Kart pistinde meydana gelen korkunç kazada hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan'ın ailesinin açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Go-Kart faciasında karar çıktı
Go-Kart faciasında karar çıktı
GİRİŞ 12.05.2016 15:36 GÜNCELLEME 12.05.2016 15:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Tuğba Erdoğan, 7 şubat 2013'te Adapazarı'ndaki bir alışveriş merkezinin önündeki otoparkta işletilen pistte kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu hayatını kaybetmişti.

533 BİN LİRA TAZMİNAT

Kaza sonrasında genç kızın ailesi pisti işleten iki kardeş pisti kiralayan alışveriş merkezi, belediye ve Go-Kart aracını yurt dışından ithal eden firma hakkında tazminat davası açtı. Mahkeme heyeti davada pist işletmecileri ile go-kart aracını yurt dışından ithal eden firmayı kusurlu buldu. Ve üniversiteli genç kızın annesi, babası ve iki kardeşine toplam 533 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

YORUMLAR 2
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararı veren hakimlere şöyle bir sorum olacak.Yurt dışından bu gokart aracını ülkeye getirirken neredeydiniz.Madem bu gokart aracı(dolayısı ile ithalatcı) kusurlu ise gümrüklerinizde ki gümrük memurlarınız o sırada uyuyorlarmıydı.Hem bu aracı getirenin suçu ithalat yapıp ülkeye vergi vermekmi?Tabiki ben vatandaş olarak yurt dışından mal getireceğim ülkemde satmak için sende devlet olarak bunu kontrol edeceksin ülkeye girerken uygunmu değilmi diye.Uygun olduğunu söyleyip içeri sok ondan sonra suç işledin neden bunu ülkeye getirdin de.Zaten bu ancak türkiyede olur.
    Cevapla
  • FM.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok az
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!