Göstericiler parlamento binasını bastı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı göstericiler, Başbakan İbadi'nin ofisi ve parlamento binasını bastı

Göstericiler parlamento binasını bastı
Göstericiler parlamento binasını bastı
GİRİŞ 20.05.2016 18:33 GÜNCELLEME 21.05.2016 09:18
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı göstericiler, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye geçerek, Başbakan İbadi'nin ofisi ve parlamento binasını bastı.

Sadr yanlısı göstericiler 30 Nisan tarihinde Yeşil Bölge'ye girip, meclis binasını basarak bir gün boyunca oturma eylemi düzenlemiş ve daha sonra geri çekilmişti.



YORUMLAR 23
  • masum köylü 7 yıl önce Şikayet Et
    ıbadı ne oldu rusyanın gazına gelıp tc yı tehdıt edıyordun hanı tc askerlerı kanlarında bogulacak propagandan kendı koltugunu koruyamıyorsun sen kım basbakanlık kim
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo kafirlerin ekmeğine yağ sürün bakalım..
    Cevapla
  • Muttaki 7 yıl önce Şikayet Et
    İbadi zaten Şii bir başbakan, o nedenle Şiileri durdurmak için istese de çok sert tedbirler alamaz. Mukteda El-Sadr da bunu gayet iyi biliyor ve çok güzel kullanıyor. ABD operasyonu yaptı, Sünnileri yönetimden uzaklaştırıp İran'la birlikte Irak'ı Şii devleti haline getirdi. Eh bunlar da artık beklenmesi gereken şeyler. Unutmayalım ki DAEŞ de Şiilerin çıkardığı kargaşa, uyguladığı hukuksuzluklar, haksızlıklar ve zulüm neticesinde ezilen halktan destek bularak gelişti! Yoksa orada DAEŞ barınabilir miydi. Herşey plan dahilinde, ama elbette Allah'ın da (c.c.) bir planı var ve onunkisi en hayırlı olandır.
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    şiilerin oldugu her yerde fitne olay ölüm kan var
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah kardeş sen Müslüman kardeş dediğin adamlar birlik beraberlik peşinde değil. Güçleri olsa tüm Sünnileri bir kaşık suda boğacaklar. Sen rüya görmeye devam et. Bizi Müslüman olarak gördükleri hiç de belli değil. Hiç zannetmem. Suriye'de olsan böyle konuşmazsın. Seni bir işkenceye alsalardı afedersin ailenden birilerine tecavüz etselerdi gelde o zaman aynı şeyleri söyle bakalım. Bunları yapmıyorlar mı? Zaman İslama uyma zamanı. Ben alim değilim ama İslam ne doğrudur diyorsa o doğrudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi