Firarda kart muamması

3 yıl süren firarı 4 gün önce İzmir’de son bulan Atalay Filiz’in üzerinden çıkan kredi kartlarının aktif olduğu belirlendi.

Firarda kart muamması
Firarda kart muamması
GİRİŞ 16.06.2016 10:18 GÜNCELLEME 16.06.2016 10:18

Atalay Filiz’in öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’ın ailesinin avukatlığını yapan Tezer Türkay Güven çarpıcı bir iddia ortaya attı. Filiz’in üzerinden çıkan 14 banka ve kredi kartının aktif olduğunu belirten Güven, “Kartlar dışarıdan yardım aldığının delili. Ailesinden yardım alamadan 3 yıl kaçamazdı” dedi. Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayeti sonrası yakalanan Atalay Filiz’in, 2013’te Ankara’da Rus sevgilisiyle birlikte öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’ın ailesinin avukatı Tezer Türkay Güven, müvekkillerinin acısının tazelendiğini belirterek, “O olayı tekrar hatırlamanın vermiş olduğu bir hassasiyet var. O görüntüyü görmenizi isterdim. Yani yüz ifadelerini ve neler hissettiklerini ancak gören insan anlayabilir. Bu işin faili ceza alırsa vicdanları o zaman birazcık rahatlayacak” dedi.

14 KART AKTİF

Çifte cinayetin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra yakalanabilen Filiz’in birilerinden destek aldığını dile getiren Güven, “Üzerinden 14 tane banka ve kredi kartı çıktı. Emniyetin bize verdiği bilgiye göre hepsi de aktif. Bu demek ki organize bir şekilde uzun süreli bir kaçışta ihtiyaç olur diye eline tutuşturulmuş kartlar. Kendisi alamaz. Onların hepsinin peşine düşeceğiz” diye konuştu. Başından itibaren Filiz’in ailesiyle irtibatı olmadığı iddiasına inanmadıklarını kaydeden Güven, şöyle devam etti: “Atalay 3 senedir kaçıyor. Ailesinden hiç destek görmedik. Teslim etmediler ya da teslim edilmesi için de bir şey yapmadılar diye düşünüyoruz. 2 buçuk, 3 senedir kirası ödenen bir depo var. Bu depo niye tutuldu? Neden emniyete haber verilmedi böyle bir depomuz var, gelin bakın diye. Anlayışla karşılamıyoruz bu kısmını. Çünkü insanlık vazifesi. Bakın bu görevlerini zamanında yapmış olsalardı, Fatma öğretmen dediğimiz kadıncağız belki de bugün ölmeyecekti.” Filiz’in TSK’dan emekli olup sivil sektöre geçen babası ile Demirarslan’ın Hava Kuvvetleri’nde görevli babasının devre arkadaşları olduklarını hatırlatan avukat Güven, Filiz’in babasının cinayet sonrası başsağlığı dilediğini söyledi.

BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Güven yaşananları şöyle anlattı: “O acılı dönemde, babanın da görevi sebebiyle birçok insan arıyor başsağlığı için. Ama tabii ulaşamazsın. Toplantısı olur, acısı taze. Bu tip şeylerde özel kalem müdürlüğü gibi bir birimimiz var. O birimde telefonlar kaydediliyor. İşte Tezer Türkay Güven aradı, başsağlığı diledi. Bu aramalar sırasında Atalay’ın babasının aradığı da çıktı. Yani başsağlığı dilediğine dair öyle bir aramamız var. Ama ondan sonraki bölümde herhangi bir temas olmadı.” 

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu