Arefe günü (4 Temmuz) Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noter, açık mı?

Milyonlarca insan 4 Temmuz pazartesi günü itibariyle Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noter, açık mı? Sorusunu soruyor. Peki Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noter, açıksa saat kadar açık? İşte detaylar

Arefe günü (4 Temmuz) Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noter, açık mı?
Arefe günü (4 Temmuz) Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noter, açık mı?
GİRİŞ 04.07.2016 11:20 GÜNCELLEME 04.07.2016 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bayramda ve 4 Temmuz arefe günü bankalar, PTT, vergi daireleri, noter açık mı soruları ise en çok aratılan başlıklar arasında yer aldı. Peki bugün Bankalar, PTT, Vergi, Noter açık olacak mı? Açıklarsa saat kaça kadar açık? 9 günlük tatilin gelmesi ile birlikte milyonlarca insan bu sorunun yanıtını aradı.

Arefe günü bankalar açık mı? Bankalar kaça kadar açık? Arefe günü PTT açık mı? Arefe günü vergi daireleri açık olacak mı? Bayramdan önce arefe günü noterler açık mı? İşte bu soruların yanıtı haber7.com'da

RESİMLİ AREFE GÜNÜ MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BANKARA AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Arefe tarihinde kamu personelleri yarım gün idari izinli sayılacağından kamu bankaları 4 Temmuz 2016 günü açık olmayacaklardır. Özel bankalar ise arefe gününde yani 4 Temmuz 2016 tarihinde yarım gün açık olacaklardır.

Arefe günü yarım gün olan mesai ve Cuma günü gerçekleşecek olan tam gün mesai de kamu görevlilerinin idari izinli sayılması hususunda Bakanlar Kurulu tarafından karar verilmesi üzerine, Ramazan Bayramı tatili total olarak 9 gün olarak belirlenmiştir. Fakat bu durum sadece kamu personeli ve kamu kurumlarını ilgilendirmektedir.

AREFE GÜNÜ PTT ŞUBELERİ TATİL YAPACAK

Arefe günü PTT şubeleri  idari izinli sayılıyor. İdari tatillerle birlikte 9 gün ilan edilen bayram tatili, tüm kamu çalışanlarını da kapsıyor. Kamu kurumlarından birisi olan Postaneler (PTT) de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm personel tatil yapacaklar. Bu bağlamda PTT personelleri 4 Temmuz Pazartesi günü mesai yapmayacak.

NOTER AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Kamu kurumlarından birisi olan Noter de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm Noter hafta sonları ile birlikte bayram tatilini 9 güne çıkarmış olacak. Bu bağlamda Noter 4 Temmuz Pazartesi günü mesai yapmayacak.

AREFE GÜNÜ VERGİ DAİRELERİ  AÇIK MI?

Kamu kurumlarından birisi olan Vergi daireleri de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm Vergi daireleri hafta sonları ile birlikte bayram tatilini 9 güne çıkarmış olacak. Bu bağlamda Vergi daireleri 4 Temmuz Pazartesi günü mesai yapmayacak.

4 Temmuz 2016 Hastaneler açık mı?

Kamu hastaneleri 4 Temmuz 2016 günü yalnızca acil hastalara hizmet verecek. Acil servisler günün 24 saati hizmet vermeye devam edecek. Özel hastanelerde ise hizmet günleri ve saatleri her hastaneye göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların muayene olmak istediği özel hastanelere gitmeden önce ilgili hastaneye telefonla ulaşıp çalışma gün ve saatlerini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.

4 Temmuz 2016 Eczaneler açık mı?

Ramazan Bayramı’nın Arife günü olan 4 Temmuz 2016 pazartesi gün tüm eczaneler açık olacak ve normal çalışma saatleri olan 09:00-18:00 saatleri arasında hizmet verecek. Saat 18:00’dan sonra ise yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet vermeye devam edecek.

3,5 günlük Ramazan Bayramı süresince yalnızca nöbetçi eczaneler açık olacak ve 8 Temmuz 2016 cuma günü tüm eczaneler normal mesai saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

2016 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

6  HAZİRAN 2016 PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI
4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 2016 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2016 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün

YORUMLAR 1
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar açıkmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi