8 general havalimanında yakalandı

Sıkıyönetim Komutanlıklarının başına atacak olan 8 general dün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

GİRİŞ 17.07.2016 10:46 GÜNCELLEME 17.07.2016 11:27
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Sıkıyönetim Komutanlıkları'na atanacak 8 generalin tümünün Hava Kuvvetleri'ne mensup olması ise dikkat çekiciydi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda Deniz Kuvvetleri ile birlikte en çok personelin tutuklandığı ve tasfiye edildiği kuvvet olarak öne çıkmıştı.

8 HAVACI GENERAL YAKALANDI

Başarısız darbe girişimin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet'in edindiği bilgilere göre darbenin başarılı olması halinde Sıkıyönetim Komutanlıkarı oluşturulacaktı. Bu komutanlıkların başına da Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'nda görevli generaller atanacaktı. Bu generaller ise şunlardı. Tuğgeneral İrfan Can, Tümgeneral İmdat Bahri Biber, Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Haluk Sahar, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tümgeneral Şaban Umut, Tümgeneral Serdar Gülbaş.

İşte bu 8 havacı general dün akşam saatlerinde İstanbul Sabiha GökçenHavalimanı'nda İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 8 general İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

YORUMLAR 53
  • çiçek 7 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu değilseler niye kaçıyorlar?
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    asker yasama ve yasatma olme ve oldurme uzere plan proje organizasyon yaptigi icin bu is daha bitmemistir bu askerlere bu isi yaptiran gaz veren bizzat CHP dir gurup toplantilarinda kanimizi dokmeden bu isi basaramazsin demisti ve secim zamaninda ordunun yonetim kademesi hep CHP ye oy veriyorlar yapilacak olan her harekattan ha haberdardirlar
    Cevapla
  • Önce Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlara bir sorun darbeyi kim adına niçin neden yapmışlar PYD/ FETÖ ilk anlarda dendi daha sonra PYD kaldırıldı FETÖ denildi. darbe yapan liderlere hiç soruldu mu? Vatana ihanet edenlere de Allah'ın Emri neyse onu yapın.
    Cevapla
  • İsoBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    PYD değil, PDY yani Paralel Devlet Yapılanması
    Cevapla
  • ahmet aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    ibreti alem için bunları kısırlaştırıp hayvan barınaklarına teslim edeceksin. teslim sırasında naklen yayın yapacaksın.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK daki önemli makamlar kimlere emanet edilmiş? Şİmdi adam akıllı özeleştiri yapma zamanı. Başta Siyasi otorite, TSK daki komuta kademesi. Gn.Kr.B. kendi karargahında emniyette değilse ki öyle olduğu anlaşıldı durum çok vahim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!