5 yıldızlı otelin çalışanları eylemde

Antalya'nın Beldibi beldesinde 5 yıldızlı bir otelin personeli, maaşlarının 4 aydır ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı

5 yıldızlı otelin çalışanları eylemde
5 yıldızlı otelin çalışanları eylemde
GİRİŞ 30.12.2006 00:51 GÜNCELLEME 30.12.2006 00:51

Lobide toplanan ve bayram öncesinde en azından iki aylık maaşlarının ödenmesini talep eden personel yaklaşık 4 saat süreyle otelden ayrılmadı. Otelde yazın çalışan ve işten ayrılan bazı işçiler de kendilerine verilen senetlerin ödenmediğini belirterek, otele geldi.

Otelin işletmecisi Cem Bora Sevim, personelle görüşerek, yarın otelin tamamen dolacağını belirtti ve konukların Kurban Bayramı ve yılbaşında mağdur olmaması için personelden çalışmalarını istedi. Turizm sezonunun çok kötü geçtiğini ifade eden Sevim, kendisinin de mağdur olduğunu ve geçen Eylül-Ekim aylarında rezervasyonlarının büyük bölümünün iptal edildiğini kaydetti.

Oteli kış mevsimi dolayısıyla 25 Kasımda kapattıklarını ve bayram tatili nedeniyle açtıklarını anlatan Sevim, sezonun kötü gitmesi nedeniyle birçok otelin kapandığını kaydetti.

Sevim, parasının olmadığını ancak sorunun çözümü için gayret ettiğini, 2007 yılına yazılan çekleri bulunduğunu, bunları tahsil ederek personelin mağduriyetini gidereceklerini ifade etti. Otel personeli geç saatlerde otelden ayrıldı. Otelin 70 personelinin 4 aylık maaşlarının ödenmediği belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi