Askeri yargıçlar Öksüz’le toplanmış

FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’ün, örgütün askeri yargıda görevli hakim ve savcılarla toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Askeri yargıçlar Öksüz’le toplanmış
Askeri yargıçlar Öksüz’le toplanmış
GİRİŞ 20.10.2016 11:25 GÜNCELLEME 20.10.2016 11:25

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün, örgütün askeri yargıdaki elemanlarıyla toplantı yaptığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, itirafçı beyanları ve yapılan araştırmayla 15 Temmuz talimatlarının verildiği üst düzey toplantıların gerçekleştirildiği evler tek tek belirleniyor. Şu ana kadar Çankaya'nın Çukurambar, İncek, Tandoğan semtleri ile Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde bu toplantıların yapıldığını ortaya çıkaran savcılık, söz konusu toplantılarda kimlerin yer aldığını da araştırıyor.

GÖREV DAĞILIĞIMI KONUŞULDU

Daha önce YAŞ üyesi Akın Öztürk, Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, Genelkurmay Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç gibi darbede aktif rol alan cuntacılarda toplantılar yaptığı belirlenen Öksüz'ün yaptığı diğer toplantılar da deşifre ediliyor. Öksüz'ün ayrıca üst düzey askeri hakim ve savcılarla da toplantılar yaptığı, teröristbaşı Fetullah Gülen'den aldığı talimatları darbecilere ilettiği ve kalkışma sırasında ve kalkışma sonrası görevlerini bu kişilere anlattığı belirlendi. Toplantıda yer alan bu isimlerin de uygulanacak plan çerçevesinde hareket ettiği, “sıkıyönetim mahkemelerinin” hazırlığını yaptığı kaydedildi.

HAKİMLER KIRMIZI LİSTEDE

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, askeri yargıdan 473 hakim ve savcının tutuklandığı öğrenildi. Savcılık, söz konusu şüphelilerin bağlantılarını, HTS ve baz sinyal bilgilerini mercek altına alırken, ifadeler doğrultusunda da örgüt hiyerarşisinde üst konumda bulunan bazı askeri hakim ve savcıların da bu toplantılara katıldığının belirlediği kaydedildi. Öte yandan, yapılan incelemede ilk aşamada, 10 askeri hakim ve savcının örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcı olduğu anlaşılırken, bunlardan 4'ünün kırmızı listede yer aldığı ortaya çıkarıldı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede