Seri katilden mahkemede ilginç sözler!

Seri cinayet sanığı Atalay Filiz, firari olduğu sırada yakalandığında üzerinden çıkan sahte kimliklere ilişkin hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı.

Seri katilden mahkemede ilginç sözler!
Seri katilden mahkemede ilginç sözler!
GİRİŞ 27.12.2016 12:25 GÜNCELLEME 27.12.2016 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin sanığı olarak tutuklu bulunan Atalay Filiz'in, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullandığı gerekçesiyle "resmi belgede sahtecilik" suçundan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kimlik tespiti yapılan Filiz, lise mezunu, sabıkasız ve işsiz olduğunu belirterek, cezaevinde bulunduğu için geliri olmadığını söyledi.

SAVUNMA YAPMADI

Mahkeme hakimi Ekrem Yegin, sanık Filiz'e, "Olay tarihinde müştekilere ait kimlik ve sürücü belgelerine kendi fotoğrafını yapıştırdığın söyleniyor. Bu kapsamda 7 kez resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılman isteniyor. Ne diyeceksin bu konuda?" diye sordu.

SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Filiz ise "Efendim müsaade ederseniz savunmamı bir sonraki duruşmada yapmak istiyorum" dedi. 

"EVET, BU FOTOĞRAF GENÇLİĞİME BENZİYOR"

Hakim Yegin, adli emanetteki suç eşyalarının mahkemeye ulaştığını belirterek, Ömer Baba adına düzenlenmiş kimlik üzerinde bir fotoğrafın bulunduğunu, kimliğin PVC ile kaplandığını, ön kısmında soğuk damganın belli bir kısmının, arka tarafında da mührün ve imzaların olduğunu tutanağa geçirdi.

Hakim Yegin daha sonra sanık Atalay Filiz'e kimlik üzerindeki fotoğrafın kendisine ait olup olmadığını sordu. Kameralara yaklaştırılan kimliği gören Filiz ise "Evet, bu fotoğraf gençliğime benziyor" dedi.

Bu sırada söz alan Filiz'in avukatı Merve Uçanok, "Kimlikleri celse arasında emanet memurluğundan alarak incelemek istiyoruz. Müvekkilimizin bir sonraki celse cezaevinden getirilerek, duruşmada hazır edilmesi talebimiz vardır" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, suçtan zarar görme ihtimaline karşı mağdurlar Ekrem Metin, Ömer Baba ve İbrahim Yallıkurt'un davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Sanık Atalay Filiz'in bir sonraki celse duruşmada hazır edilmesi için bulunduğu cezaevine müzekkere yazılmasına hükmeden hakim, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR 1
  • Ali Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin bu mu dünya !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu