Suriye sınırına yeni kalkan

Türkiye, sınırı hainlerden korumak için harekete geçti. Bu kapsamda Hatay ve Osmaniye'ye koruculuk sistemi getirileceği belirtildi.

Suriye sınırına yeni kalkan
Suriye sınırına yeni kalkan
GİRİŞ 05.01.2017 03:39 GÜNCELLEME 05.01.2017 05:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu'nda alınan önemli kararlardan biri Hatay ve Osmaniye'de korucuların görevlendirilmesi oldu. Suriye ile sınırı bulunan Hatay'da, terör sızmalarına karşı 500 korucu görevlendirilecek. Osmaniye'de de 150 korucu görev yapacak.

Ayrıca terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Erzurum ve Erzincan'a da ilk defa 125'er kişilik korucu görevlendirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün korucuların yaş ortalamasının 32'lere düşürüleceğini söylemişti.

17-18 BİN KORUCU ALINACAK

Daha önce yayımlanan kararname ile 26 bin korucunun emekli olması bekleniyor. Onların yerine askerliğini yapmış ve 30 yaşından gün almamış 17-18 bin korucu alınması planlanıyor.

Bu arada Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin'de sanayi bölgesi çalışanları, terör örgütü PYD'nin bölgedeki gençleri kendi saflarında savaştırmak için alıkoymasını protesto ederek greve başladı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Deale 7 yıl önce Şikayet Et
    70 binden fazla korucu var. Bi o kadar askerimiz polisimiz operasyon yapiyor ama bu pkk niye bitmiyor ya.
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli boş gezen gençleri de toplayın.Verin pkk dan alınan silahları gönderin cepheye.Nerede bulacağınızı bilmiyorsanız Laleli,Yenikapı,Antep kaynıyor.
    Cevapla
  • ömer bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç biri gitmez. paraları bitene kadar burada takılıp sonra ya dilenirler ya da avrupaya kaçarlar gibi gelmiyor mu size de ?
    Cevapla
  • vatandaas 7 yıl önce Şikayet Et
    kardes suriyeliler savassa suriyede savasirdi.
    Cevapla
  • Tüysüz Yetim 7 yıl önce Şikayet Et
    Hücum Marşı Destur Haydi Ya ALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?